Roppant érdekes ennek a brownie-nak az állaga. A tésztája ragacsos, mint a legtöbb brownie-nak, szottyos is, de közben pedig mégiscsak van benne valami piskótaszerű. A teteje pedig ropog.
Ropogós brownie
(minimum 12 db)
180 g étcsokoládé
180 g vaj
200 g nádcukor
200 g kristálycukor
4 tojás
180 liszt
30 g holland kakaó
1 1/2 tk sütőpor
1 1/2 tk só
240 g tejcsokoládé
60 g Kellogg's Cocoa Krispies
1. Egy kb. 23x33 cm-es szögletes formát kivajazok és sütőpapírral kibélelek. A sütőt előmelegítem 175 fokra (légkeverésest 155-re).
2. Vízgőz fölött összeolvasztom a vajat a csokoládéval. Belekeverem a kétféle cukrot.
3. Leveszem a gőzről, és egy kézi, nem elektromos habverővel belekeverem a tojásokat két részletben.
4. Beleforgatom a kakaóval, sütőporral és sóval elkevert lisztet is.
5. A masszát az előkészített formába simítom. 30 percig sütöm, aztán hagyom kihűlni.
6. A tejcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztom. Belekeverem a gabonapelyhet. A brownie-ra simítom, és a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.
7. A formából kivéve, felkockázva tálalom.
Recept: Mindy Segal: Cookie Love