Bár nem tipikusan cukrászati termék, mégis ez az az édesség, amit egészen biztosan árulnék a cukrászdámban. Ha ők megtehetik, én miért is ne? Granola by Édesem – azt hiszem, ez lenne a gyönyörűen megdesignolt zacskójára írva.
Ez a mostani a granolám a korábbi fehércsokoládés párja. Vannak, akiket már rászoktattam, most nekik készítettem – hogy meg ne unják – ezt a kakaós-étcsokoládés változatot.
Ez a mostani a granolám a korábbi fehércsokoládés párja. Vannak, akiket már rászoktattam, most nekik készítettem – hogy meg ne unják – ezt a kakaós-étcsokoládés változatot.
Tegyétek tejbe, joghurtba vagy fagylalt tetejére.
Étcsokoládés-citrusos granola
24 dkg zabpehely
10 dkg dió, kis darabokra vágva
5 dkg kókuszreszelék
Étcsokoládés-citrusos granola
24 dkg zabpehely
10 dkg dió, kis darabokra vágva
5 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
egy csipet só
1/2 dl olaj
10 dkg méz
1 teáskanál vanília kivonat
10 dkg kandírozott narancshéj
10 dkg kandírozott citromhéj (e két utóbbi boltból vagy házilag)
10 dkg étcsokoládé
A sütőt 180 fokra előmelegítem, és sütőpapírral kibélelek egy lapos tepsit (olyanra gondolok, ami a sütőhöz tartozik).
A zabpelyhet, a diót, a kókuszreszeléket, a kakaót és a sót egy nagy tálban összekeverem. Egy másik tálban egyneművé keverem az olajat, a mézet és a vaníliát. Ha nem vegyül el rendesen, kicsit össze is lehet melegíteni. Ezt ráöntöm a zabpelyhes keverékre, és az egészet szétterítem a tepsin, aztán betolom a sütőbe. Összesen 15-20 percig sütöm, de ötpercenként átkeverem, nehogy odaégjen (ez pillanatok alatt megtörténhet, legutóbb velem is).
Ha már kihűlt a zabpelyhes keverék, mehet bele az apróra vágott étcsokoládé, a narancs- és a citromhéj.
85 dkg granola lesz belőle.
egy csipet só
1/2 dl olaj
10 dkg méz
1 teáskanál vanília kivonat
10 dkg kandírozott narancshéj
10 dkg kandírozott citromhéj (e két utóbbi boltból vagy házilag)
10 dkg étcsokoládé
A sütőt 180 fokra előmelegítem, és sütőpapírral kibélelek egy lapos tepsit (olyanra gondolok, ami a sütőhöz tartozik).
A zabpelyhet, a diót, a kókuszreszeléket, a kakaót és a sót egy nagy tálban összekeverem. Egy másik tálban egyneművé keverem az olajat, a mézet és a vaníliát. Ha nem vegyül el rendesen, kicsit össze is lehet melegíteni. Ezt ráöntöm a zabpelyhes keverékre, és az egészet szétterítem a tepsin, aztán betolom a sütőbe. Összesen 15-20 percig sütöm, de ötpercenként átkeverem, nehogy odaégjen (ez pillanatok alatt megtörténhet, legutóbb velem is).
Ha már kihűlt a zabpelyhes keverék, mehet bele az apróra vágott étcsokoládé, a narancs- és a citromhéj.
85 dkg granola lesz belőle.