KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2009. július 22., szerda 2 komment

2009. július 22., szerda 2 komment

Fordítva mókásabb: Kardamomos őszibarack pie



Ennek a pie-nak valójában a tetején van, aminek az alján kellene lennie, de kár is lenne elrejteni a fodros kerek formával a tetejére szaggatott szép korongokat. Mézzel elkevert görög joghurttal tálalva az igazi. A szuper Kooktából szerzett Silverwood pie formám örömére!

Kardamomos őszibarack pie

A tésztához:
1 és ¼ csésze liszt
1 és ½ teáskanál cukor
¼ teáskanál só
114 g vaj, hidegen, felkockázva
3 evőkanál jéghideg víz

A töltelékhez:
1 kg őszibarack, meghámozva, mag nélkül felszeletelve
1/3 csésze cukor
2 evőkanál kukoricakeményítő
2 teáskanál friss citromlé
¼ teáskanál őrölt kardamom

A tetejére:
1 tojás, felverve
2 evőkanál Demerara cukor

A tésztaréteghez a konyhagép késes keverőjével keverd morzsásra a lisztet, a cukrot, a sót és a vajat. Add hozzá a vizet, és keverd tovább, hogy összeálljon a tészta. Enyhén lisztezett gyúródeszkán dolgozd át, formálj belőle korongot, és tedd 1 órára a hűtőbe.
Egy nagy tálra tegyél sütőpapírt. Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vékonyra, és kb. 5 cm átmérőjű fodros (vagy sima) kerek süteményformával szaggass belőle 15-20 korongot. Óvatosan (például egy spatulával) tedd át az előkészített tálra, és 20 percre tedd vissza a hűtőbe.
Közben készítsd el a tölteléket. A felvágott barackot egy nagy tálban keverd össze a cukorral, a keményítővel, a citromlével és a kardamommal. Öntsd át egy kb. 24 cm átmérőjű pie formába.
Rendezd el szépen a tetején a korongokat, kend meg a tojással, szórd meg a nádcukorral.
Tedd a 200 fokra előmelegített sütőbe 45 percre. 30 percig hagyd a formában hűlni.

Recept az augusztusi Bon Appétitből.

pie őszibarack középhaladó délutáni vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr195141314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

köszönöm! érdemes kipróbálni, mert nem bonyolult és még finom is :-)
Gyönyörű! :)
süti beállítások módosítása