KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. május 25., szombat Szólj hozzá!

2013. május 25., szombat 0 hozzászólás

Gyerekkézbe tervezve: Hand pie eperrel

kézipite.jpg

A hand pie a klasszikus amerikai pite kicsinyített változata. Előnye, hogy kulturáltabban lehet enni, mint a nagyot, ezért például piknikre ideális. Hátránya, hogy többet kell vele bíbelődni, mintha egyben, egy tálban raknánk össze az egészet.

Csütörtökön megsütöttem, pénteken le akartam fotózni, de mire odaértem, már csak ez az egy nyavalyás maradt belőle. Ez se sokáig. Sok pietésztát próbáltam, ez a legjobb. Használjátok egészséggel, jól fog jönni még a nyár folyamán, én mondom.

Hand pie eperrel

(kb. 10 db)

150 g liszt

115 g hideg vaj, felkockázva

1/2 tk só

1/2 ek cukor

3 ek jéghideg víz

a töltelékhez:

100 g eper

1 ek cukor

1 ek étkezési keményítő

+ kenőtöjás és nádcukor a tetejére

 1. A vajat a liszttel elmorzsolom, minél gyorsabban, annál jobb. A lényeg, hogy a vaj közben hideg maradjon. Nem kell teljesen finomra morozsolni, az a jó, ha borsónyi vajdarabok maradnak benne.

2. Hozzáadom a cukrot és a sót, és a jéghideg vízzel néhány mozdulattal összegyúrom. Folpackba csomagolom, és koronggá lapítom. Egy órára hűtőbe teszem.

3. Közben az epret apró kockákra vágom, és a cukorral állni hagyom, hogy levet engedjen. Belekeverem a keményítőt.

4. A sütőt 175 fokra (légkeverésest 155-re) előmelegítem. Egy tepsit sütőpapírral kibélelek. A tésztát 3 mm vékonyra kinyújtom, és egy szabadon választott kiszúróformával kiszaggatom. Lehet különböző alakúakat is, csak párosával ugye.

5. Egy-egy kiskanálnyi epertöltelékkel összetöltöm a tésztakorongokat, egy villával körbenyomkodom, hogy sütés közben ne menjenek szét. A tetejüket tojással lekenem, cukorral kicsit megszórom. 20 perc alatt megsütöm.

 

eper gyümölcsös sütemény piknik pie középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr625318168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása