Nálam bizony már elkezdődött! Csak azért ilyen korán, hogy tudjak nektek segíteni abban, mi kerüljön majd a kekszes dobozba, mit adjatok ajándékba (annak, aki értékeli a gasztroajándékokat), mit vigyetek a karácsonyi buliba, és mit tegyetek az ünnepi asztalra. Visszaszámlálás indul!
Mézeskalács fudge
(kb. 35 db)
310 g sűrített tej (lehetőleg konzerv)
60 g vaj
350 g étcsokoládé
2 ek méz
2 db csillagánizs
40 g ledarált mézeskalács + a tetejére
150 g tejcsokoládé
10 db piros M&M's cukorka (vagy Smarties)
1. Előkészítek egy 20 centis négyzet alakú formát. Ha szilikon, nincs vele plusz dolgom, ha bármi más, akkor kivajazom, és sütőpapírral bélelem.
2. Vizet forralok, és a vízgőz fölött, egy hőálló tálban (aminek nem ér a vízbe az alja) felolvasztom az apróra vágott étcsokoládét, a vajat, a mézet és a sűrített tejet. Belefőzöm a két csillagánizst is, és hagyom így állni 10 percig, mielőtt a formába önteném.
3. Kihalászom a fűszert, helyette belekeverem a mézeskalács morzsát, és a formába öntöm. A hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.
4. Mikróban, 30 másodperces etapokban felolvasztom a felkockázott tejcsokoládét. A fudge-ra öntöm, és beleszórom a felaprított cukorkát és még egy kis mézeskalács morzsát. Visszateszem a hűtőbe, hogy ez is rádermedjen.
5. Kiveszem a fudge-ot a formából, és forró vízbe mártott, letörölgetett késsel kockákra vágom.