Az utóbbi napokban nem voltam olyan kiváló formában, hogy jobbnál jobb süteményekkel álljak elő, és erre J. barátnőm tökéletesen rá is érzett. Írt tehát egy vendégpostot, ami nem is jöhetett volna jobbkor. J. egyébként az a nő, aki egy sütőporos zacskó hátulján talált receptből is képes ihletet meríteni - és még jó is sül ki belőle!
Mandulás kenyér
15 dkg vaj
15 dkg cukor
4 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
4 tojás
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1-2 csepp mandulaaroma
15 dkg őrölt mandula
A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeveréses 160). A tojásokat szétválasztom. A vajat simára keverem a cukorral és a tojássárgájával, majd belekeverem a sütőporral összekevert, átszitált lisztet. Megy bele a valóságos és az aroma mandula. A kemény habbá vert fehérjével fellazítom a tésztát. Kivajazott püspökkenyérformában 55 perc alatt megsütöm. Én a másnap reggeli kávéval szeretem a legjobban. [Valamint a házi meggylekvárral, amint látom.]
2 teáskanál sütőpor
1-2 csepp mandulaaroma
15 dkg őrölt mandula
A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeveréses 160). A tojásokat szétválasztom. A vajat simára keverem a cukorral és a tojássárgájával, majd belekeverem a sütőporral összekevert, átszitált lisztet. Megy bele a valóságos és az aroma mandula. A kemény habbá vert fehérjével fellazítom a tésztát. Kivajazott püspökkenyérformában 55 perc alatt megsütöm. Én a másnap reggeli kávéval szeretem a legjobban. [Valamint a házi meggylekvárral, amint látom.]