KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2009. május 12., kedd 2 komment

2009. május 12., kedd 2 komment

Vidámság van: M&M's keksz

Ha egy a miénknél fejlettebb fogyasztói társadalomban élnék, rendeltem volna az interneten personalized pink és lila M&M’s cukorkákat, a pinkre mondjuk azt írattam volna, hogy „helgu, vén vagy” a lilára meg, hogy „egyél sütit sokat”, mivel ez egy szülinapi ajándéknak készült. Úgy lett volna az igazi. Vagy talán mégis így vidámabb?

M&M’s keksz

½ csésze liszt
1 evőkanál szódabikarbóna
egy csipet só
5¾ csésze zabpehely
230 g vaj
1½ csésze barnacukor
1½ csésze kristálycukor
5 tojás
¼ teáskanál light corn syrup
¼ teáskanál vanília kivonat
2 csésze krémes peanut butter
1 csésze étcsokoládé chips vagy étcsokoládé kis kockákra vágva
1 csésze M&M’s

Óriás adag lesz, nagy tálakkal dolgozzunk!
Szóval egy ilyen nagy tálban összekeverem a lisztet, a szódabikarbónát és a sót, majd mehet az egészhez a zabpehely.
Egy másik ilyen nagy tálban egy elektromos habverővel krémesre és világosra habosítom a vajat, hozzáadom a cukrot, és alacsony fokozaton épp csak simára keverem. Magyarán vigyázok, nehogy túlkeverjem. Egyesével mehetnek bele a tojások is, mindegyiket külön-külön elkeverve (kb. 20 másodperc jut egy tojásra). Hozzáadom a kukoricaszirupot és a vaníliát. Most következik a peanut butter, amit szintén alacsony fokozaton, szintén éppen hogy csak belekeverek. A zabpelyhes adag is mehet hozzá, három részletben.
Egy fakanállal hozzáadom a csokidarabkákat és az M&M’set.
A sütőt előmelegítem 190 fokra, és sütőpapírt terítek néhány sütőlapra. Egy fagylaltos adagolókanállal teszem a kekszgolyókat a sütőlemezre, egymástól 4-5 centire, mert egy kicsit lelapulnak és megnőnek majd a sütőben. 12 perc alatt meg is sülnek. 10 percet még a sütőlapon állhatnak, mielőtt rácsra teszem őket.
Kb. 40 keksz lesz.

Recept a Bakedből (monster cookie-ként szerepel), amit ahogy észrevettem, Stahl Judit is előszeretettel használ. Nem is csodálom.

kávéhoz ajándék csokoládé keksz peanut butter kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr665141334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hát nagyon remélem, mert az alapanyagokat tekintve igen gazdag volt ;-)
Nagyon vidám kekszek , finom is lehet!
süti beállítások módosítása