Óriási örömömre holnaptól újra megtaláltok a Klassz étlapján. Amiért átkozhatjátok vagy áldhatjátok a nevemet: mokka-mascarpone torta (a fotón); kókuszcsók rolád citrom mousse-szal és szederöntettel (ilyesmi).
Az úgy van, hogy a Klasszban kb. négyhetente változik a menüsor. Ez az, ami számomra igazán izgalmassá teszi a munkát: havonta lehet újabb jó desszerteket bemutatni, nem kell éveken át ugyanazt a somlóit csinálni (ezt nem is tudom, hogy lehet kibírni). A legutóbbi étlapról a nyaralás miatt lecsúsztam, így alaposan rápihentem a mostanira, ami remélem, alaposan meg is látszik a mostani desszerteken.
Változás, hogy eddig csak egyféle édességet gyártottam, most viszont kettővel indulok, mert úgy éreztem, többet is tudok vállalni. Holnap reggel kezdek, gyorsan ki fog derülni, hogy jól mértem-e fel a teherbírásomat.
Nagyvonalakban a desszertekről:
A „mokka” a cukrászatban a kávé és a csokoládé (vagy kakaó) kombóját jelöli. A torta az amerikai devil’s food cake-hez hasonló kávés-kakaós tésztából és egy kávés-tejszínes mascarpone krémből áll. Vaníliafagylalttal (ezt nem én csinálom) és mokka öntettel tálaljuk. Különlegessé a tésztája teszi, ebben a műfajban R. (az üzletvezető) szerint jó vagyok („nem tudom, mi a trükkje, de nagyon jó”).
A habcsók rolád szerintem már önmagában is egy kuriózum, mert fényévnyire van a karácsonyfákon megszokott, kiszárított meringue-ektől. Egy liszt nélkül, tojásfehérjéből készülő lapot tekerek fel úgy, mint egy piskóta roládot, citromhabbal megtöltve. Ehhez szederöntetet adunk, ami citromhabbal együtt nagyon jól ellensúlyozza a habcsók gejl édes ízét.
Az úgy van, hogy a Klasszban kb. négyhetente változik a menüsor. Ez az, ami számomra igazán izgalmassá teszi a munkát: havonta lehet újabb jó desszerteket bemutatni, nem kell éveken át ugyanazt a somlóit csinálni (ezt nem is tudom, hogy lehet kibírni). A legutóbbi étlapról a nyaralás miatt lecsúsztam, így alaposan rápihentem a mostanira, ami remélem, alaposan meg is látszik a mostani desszerteken.
Változás, hogy eddig csak egyféle édességet gyártottam, most viszont kettővel indulok, mert úgy éreztem, többet is tudok vállalni. Holnap reggel kezdek, gyorsan ki fog derülni, hogy jól mértem-e fel a teherbírásomat.
Nagyvonalakban a desszertekről:
A „mokka” a cukrászatban a kávé és a csokoládé (vagy kakaó) kombóját jelöli. A torta az amerikai devil’s food cake-hez hasonló kávés-kakaós tésztából és egy kávés-tejszínes mascarpone krémből áll. Vaníliafagylalttal (ezt nem én csinálom) és mokka öntettel tálaljuk. Különlegessé a tésztája teszi, ebben a műfajban R. (az üzletvezető) szerint jó vagyok („nem tudom, mi a trükkje, de nagyon jó”).
A habcsók rolád szerintem már önmagában is egy kuriózum, mert fényévnyire van a karácsonyfákon megszokott, kiszárított meringue-ektől. Egy liszt nélkül, tojásfehérjéből készülő lapot tekerek fel úgy, mint egy piskóta roládot, citromhabbal megtöltve. Ehhez szederöntetet adunk, ami citromhabbal együtt nagyon jól ellensúlyozza a habcsók gejl édes ízét.