És nem azért, mert romlott!
Némi ráhatásra az utóbbi egy-két hétben azon voltam, hogy meglepő desszerteket gyártsak. Új ízek, új ízkombinációk, hatásvadászat. Némi kétségem van afelől, hogy mennyire szeretnek az emberek meglepődni, nekem mindenesetre ez izgalmas munka.
Azt nagyon megnézném egyszer, hogy mit szól ehhez a fanyar csokolád mousse-hoz az, akinek nem szólnak előre, mi van a pohárban. A látvány alapján nyilván valami émelyítően édesre számít.
Fanyar csokoládé mousse
(8 kis adag)
100 g étcsokoládé
700 g görög joghurt
2 evőkanál porcukor
½ teáskanál kardamom
250 g Armagnacban marinált aszalt szilva
50 g kakaóbab, összetörve
Az étcsokoládét mikróban vagy vízgőz fölött megolvasztom. Még melegen, nagyon gyors mozdulatokkal összekeverem a joghurt felével. A joghurt másik felét összekeverem a porcukorral és a kardamommal. A szilvát botmixerrel pürésítem.
A poharakba rétegekben belekanalazom a krémeket és a szilvát, én próbáltam minél szabálytalanabbul, de meg lehet próbálni szabályos csíkokban is. A tetejét a kakaóbabbal díszítem. Jól lehűtve tálalom.
Recept: David Everitt-Matthias: Dessert Recipes from Le Champignon Sauvage (ott kicsit másképp és más – „csokoládés joghurt szilvapürével” – néven)
Némi ráhatásra az utóbbi egy-két hétben azon voltam, hogy meglepő desszerteket gyártsak. Új ízek, új ízkombinációk, hatásvadászat. Némi kétségem van afelől, hogy mennyire szeretnek az emberek meglepődni, nekem mindenesetre ez izgalmas munka.
Azt nagyon megnézném egyszer, hogy mit szól ehhez a fanyar csokolád mousse-hoz az, akinek nem szólnak előre, mi van a pohárban. A látvány alapján nyilván valami émelyítően édesre számít.
Fanyar csokoládé mousse
(8 kis adag)
100 g étcsokoládé
700 g görög joghurt
2 evőkanál porcukor
½ teáskanál kardamom
250 g Armagnacban marinált aszalt szilva
50 g kakaóbab, összetörve
Az étcsokoládét mikróban vagy vízgőz fölött megolvasztom. Még melegen, nagyon gyors mozdulatokkal összekeverem a joghurt felével. A joghurt másik felét összekeverem a porcukorral és a kardamommal. A szilvát botmixerrel pürésítem.
A poharakba rétegekben belekanalazom a krémeket és a szilvát, én próbáltam minél szabálytalanabbul, de meg lehet próbálni szabályos csíkokban is. A tetejét a kakaóbabbal díszítem. Jól lehűtve tálalom.
Recept: David Everitt-Matthias: Dessert Recipes from Le Champignon Sauvage (ott kicsit másképp és más – „csokoládés joghurt szilvapürével” – néven)