Ettől aztán jókedved lesz.
Armagnacban marinált aszalt szilva
1 narancs
1 citrom
750 ml víz
200 g kristálycukor
1 fahéjrúd
1 vaníliarúd
1 kg magozott aszalt szilva
3 English Breakfast teafilter
250 ml Armagnac
Vágd vékony csíkokra a narancs és a citrom héját, facsard ki a levüket. Ezt mind tedd egy nagy lábosba, add hozzá a vizet, a cukrot, a fahéjat és a vaníliarudat.
Néha megkeverve forrald fel, hogy feloldódjon benne a cukor. Forrald 5 percig, add hozzá a szilvát, és tedd a tetejére a teafiltereket. Hagyd egy éjszakát állni, aztán vedd ki belőle a teát, öntsd bele viszont az Armagnacot.
Töltsd a marinált szilvát befőttesüvegekbe. Állítólag egy hónap múlva lesz az igazi, én ott még nem tartok. Eheted magában vagy például ehhez a sült tejberizshez, fagyival, joghurttal. Vagy majd a következő bejegyzésben meglátod, mivel. Folyt. köv.
Armagnacban marinált aszalt szilva
1 narancs
1 citrom
750 ml víz
200 g kristálycukor
1 fahéjrúd
1 vaníliarúd
1 kg magozott aszalt szilva
3 English Breakfast teafilter
250 ml Armagnac
Vágd vékony csíkokra a narancs és a citrom héját, facsard ki a levüket. Ezt mind tedd egy nagy lábosba, add hozzá a vizet, a cukrot, a fahéjat és a vaníliarudat.
Néha megkeverve forrald fel, hogy feloldódjon benne a cukor. Forrald 5 percig, add hozzá a szilvát, és tedd a tetejére a teafiltereket. Hagyd egy éjszakát állni, aztán vedd ki belőle a teát, öntsd bele viszont az Armagnacot.
Töltsd a marinált szilvát befőttesüvegekbe. Állítólag egy hónap múlva lesz az igazi, én ott még nem tartok. Eheted magában vagy például ehhez a sült tejberizshez, fagyival, joghurttal. Vagy majd a következő bejegyzésben meglátod, mivel. Folyt. köv.