KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2010. augusztus 27., péntek 2 komment

2010. augusztus 27., péntek 2 komment

Ha az olaszok ezt látnák: Áfonyás focaccia


Az életben nem gondoltam volna, de állítólag az olaszok tényleg esznek néha édes focacciát is (de semmiképpen sem ez a legjellemzőbb). Ez a verzió engem legalább annyira emlékeztet az amerikai coffee crumb cake-ekre, mint az olasz focacciákra.
Olívaolaj süteményben szeretem.

Áfonyás focaccia
(egy kb. 45x30 cm-es tepsihez)

A tésztához:
315 ml langyos víz
1 teáskanál porélesztő
1 teáskanál cukor
75 ml olívaolaj
455 g liszt
1 teáskanál só

A morzsához:
85 g mandula
másfél evőkanál olívaolaj (plusz a kenéshez)
85 g liszt
100 g barnacukor
1/2 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
70 g hideg, felkockázott vaj

250 g áfonya

1. A vizet öntsd egy nagy tálba, szórd a tetejére az élesztőt és a cukrot, hagyd állni 10 percig.
2. Add hozzá sorban a tészta többi hozzávalóját. A dagasztókarral alacsony fokozaton dolgozz rajta 12 percig, hogy a tészta labdává álljon össze.
3. Fedd le egy konyharuhával, és keleszd 30 percig.
4. Béleld ki a tepsid sütőpapírral, vékonyan kend meg a papírt olívaolajjal, és egyengesd el rajta a ruganyos masszád. Ismét kelesztés, most egy órát.
5. Közben összerakhatod a morzsát. Pirítsd meg a mandulát 180 fokon 8 perc alatt. Tedd a konyhagépbe, aprítsd durvára. Add hozzá a lisztet, a cukrot, a fűszereket és a vajat, majd a másfél evőkanál olívaolajat is. Ha már morzsás állagú a keveréked, tedd a hűtőbe, amíg a tésztára vársz.
6. Ha megkelt a tészta, kend meg olívaolajjal, nyomkodd bele finoman az áfonyakat, és szórd meg a morzsával. Keleszd újra 30 percig.
7. 190 fokos sütőben süsd aranybarnára 40 perc alatt. Edd meg még aznap.

Recept: Flo Braker: Baking for All Occasions

olívaolaj áfonya uzsonna középhaladó délutáni vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr295141248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacsint? :-))) észre sem vettem ;-)
Áfonyával még nem, ropogós cseresznyével többször is sütöttem és egyszerűen nagyon finom. Biztos áfonyával is finom és nagyon csábítóan kacsint a képen :)
süti beállítások módosítása