KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2010. szeptember 28., kedd 5 komment

2010. szeptember 28., kedd 5 komment

Best of keksz II.: Feketeerdő keksz


Hogyan lehet egy látványos tortából randa kekszet csinálni? Hát így.
Ha szeretnél szépet látni, így csinálja Heston Blumenthal:

(fotó: He Who Travels)

Feketeerdő keksz
(kb. 20 db)

100 g liszt
1/2 tk sütőpor
egy csipet só
225 g étcsokoládé
70 g vaj
3 tojás
100 g cukor
100 g barnacukor
100 g fehércsokoládé
80 g aszalt meggy

1. A lisztet, a sütőport és a sót egy kis tálba szitálom.
2. A csokoládét a vajjal vízfürdő fölött megolvasztom. Hagyom, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
3. Az eredeti recept szerint a tojásokat nagyon ki kell habosítani a cukrokkal, de én legközelebb nem tenném, és akkor nem lennének ilyen csúnya pöttyösek a kekszeim.
4. Az olvasztott csokoládét a tojásokhoz keverem, beleforgatom a lisztet, majd a kockákra vágott fehércsokoládét és a meggyet. 4 órára a hűtőbe teszem, hogy kicsit megszilárduljon.
5. A légkeveréses sütőt 175 fokra előmelegítem. Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, és egy fagylaltoskanállal kis halmokat adagolok egymástól 3-4 cm távolságra. 12 perc alatt megsütöm.

Recept: Baked

meggy csokoládé eyecandy keksz kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr225141238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mmmh... ezt a Heston Blumenthal adást pont láttam, egy este, kegyetlen volt... :-) Kekesz formájában még eszembe sem jutott :-)
a felsőre gondoltam, de most hogy mondod..;)
de jó kép!
Az egyik kedvencem Hestontól :-) Ahogy a végén egy kis Kirsch-et spriccel a levegőbe.... brutál :-))) A keksz is szimpi, mentettem!
süti beállítások módosítása