2010. október 06., szerda
5 komment
2010. október 06., szerda 5 komment
Felhasználási javaslat: Sütőtök mousse gyömbérkeksszel
Csak hogy még véletlenül se menjen kárba az a jó kis gyömbérkeksz.
Sütőtök mousse
(6 kis adag)
2 zselatinlap
3 tojássárga
3/4 csésze cukor
1 1/2 csésze sütőtökpüré (sütőtök megsütve, pürésítve)
1/2 tk őrölt fahéj
egy csipet őrölt gyömbér
egy csipet őrölt szegfűszeg
2 csésze habtejszín
6 db gyömbérkeksz
(1 csésze=250 ml)
1. A zselatinlapokat 10 percre jéghideg vízbe áztatom. Kifacsarom a lapokból a vizet, aztán a tojással és a cukorral együtt egy hőálló tálba teszem.
2. Vízgözön, egy kézi habverővel keverve 71 fokig melegítem, utána elektromos mixerrel kihűlésig habbá verem.
3. Belekeverem a sütőtököt és a fűszereket is.
4. A tejszínből kemény habot verek, fél csészényit félreteszek, a maradékba beleforgatom a tojásos-sütőtökös mixet (nekem túl sok volt a sütőtökös mix, nem adtam mindent a habhoz).
5. Minden pohára aljára tördelek egy-egy kekszet. A sütőtök mousse-t sima csöves habzsákba töltöm, és elosztom a poharakban. A tetejére tejszínhab jön, arra pedig egy kevés kekszmorzsa.
Recept: epicurious.com
sütőtök keksz gyömbér mousse középhaladó
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr965141234
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.