2011. május 20., péntek
Szólj hozzá!
2011. május 20., péntek 0 hozzászólás
Miért is ne? Crème caramel spárgával, juharsziruppal
Csorgott a nyálam, amikor a Kísérleti Konyhán megláttam ezt a desszertet, és erről eszembe jutott, hogy nekem is van egy kedvenc spárgás édességem.
Crème caramel spárgával, juharsziruppal
(8 kis adag)
150 g fehér spárga
300 ml tej
300 ml habtejszín
250 ml juharszirup
2 tojás
4 tojássárgája
50 g kristálycukor
1. Pucold meg és vágd fel a spárgát 3-4 cm-es darabokra.
2. Tedd egy lábosba a spárgát a tejjel és a tejszínnel, forrald fel, és főzd még 2 percig. Tedd félre, hagyd fedő alatt állni egy órát.
3. Közben készítsd el a karamellt a juharszirupból. Ehhez egy másik lábosban 160 fokosra kell melegítened a juharszirupot. Ha sikerült, oszd el a 8 kis kerámiaformád aljában.
4. Szűrd le a tejes keveréked, a spárgára már nem lesz szükséged. Forrald fel újra a tejet és a tejszínt.
5. Keverd simára a tojásokat a cukorral. Folyamatos keverés mellett öntsd rá a forró tejes-tejszínes folyadékot, majd öntsd vissza az egészet a lábosba, és főzd össze 1 perc alatt.
6. Oszd el a krémet a formákban, és süsd vízfürdőben, 120 fokos sütőben 40 percig.
7. Ha kész, hagyd a formában szobahőmérsékletűre hűlni, majd tedd a hűtőbe egy éjszakára.
8. Tálaláskor állítsd a tálkákat forró vízbe, és egy kis éles késsel vágd körbe a krém szélét. Fordítsd ki egy tányérra, de várj fél percet, mielőtt felemeled a formát, hogy a karamellnek legyen ideje lecsöpögni.
Recept az egyik kedvenc könyvemből (bár sok kedvenc van).
spárga desszert vacsora vendégség középkezdő
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr745141176
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.