KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2011. október 27., csütörtök komment

2011. október 27., csütörtök komment

Csak a Philly: Sajttorta


A jó sajttortában Philadelphián kívül jóformán más nincs is, abból viszont több mint fél kiló. Elkészítése a lehető legegyszerűbb, kár bonyolítani, attól nem lesz jobb, sőt. A tetején szeretem a cukros tejfölt, az ad neki egy szép tiszta lezárást.
Egy-két dolog azért van, amire érdemes figyelni: az összes hozzávaló legyen egyformán szobahőmérsékletű; illetve semmiképp se süssük túl (ez onnan látszik, hogy bereped a teteje, de akkor már késő), vegyük ki, amikor még remegős a közepe. Vízfürdőben sütni szerintem tök felesleges, úgyis csak belemegy a víz, ha nincs megfelelő formánk hozzá, hiába tekerjük át nyolc réteg alufóliával.

Szerintem így csináld: darálj le egy csomag Zabfalatokat, adj hozzá 50 g olvasztott vajat, nyomkodd egy kivajazott, sütőpapírral bélelt 23 cm-es tortakarika aljára, és süsd 160 fokon 10 percig.
Közben keverj össze 680 g Philadelphia krémsajtot 3/4 csésze cukorral (1 csésze = 250 ml), 1 citrom lereszelt héjával, 1 ek citromlével, 1 tk vaníliapasztával és egyenként adagolva 3 tojással. Öntsd a krémet a kekszre, és tedd vissza a sütőbe 45-50 percre. Tegyél a tetejére 1/4 csésze cukorral elkevert másfél csésze tejfölt, és told vissza 10 percre. Ha kész, hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, aztán tedd a hűtőbe minimum 4 órára. Vágd körbe egy vékony késsel, és ügyesen vedd ki a formából, de ne aggódj, nem lesz nehéz, mert addigra a hidegtől jól összeáll. 

torta krémsajt sajttorta kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr435141153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én ettem már "Ámerikában" is cheesecake-et, meg csináltam már itthon is sokszor, és sosem Philadelphia krémsajtból, mégis ugyanolyan lett az íze. :-) De egyébként tetszik a recepted, én is hasonlóan készítem. Annyi még, hogy nekem eddig a vízfürdős sütéssel sem volt bajom, pedig csak sima, hagyományos kapcsos tortaformában sütöm, és jól körülveszem több réteg alufóliával, működik. Majd kipróbálom így is és beszámolok :-)
ha kivajazod, nem mozdul el a papír.
Es iiigeeeeeen! Engem is mindig a vizfurdos fazis tantoritott el a cheesecake sutesetol. Gondoltam, varok es elobb-utobb szembejon egy jo recept. Es lon. Megsutottem, es tokeletes volt. Inkabb igy: TOKELETES! Koszonet erte.
Egy technikai jellegu kerdes: milyen jelentoseggel bir a forma elobb kivajazasa majd papirozasa? Bevallom, en csak a papirt teszem bele...
Európában sajnos más a Philadelphia mint az USA-ban ezért nem is lesz egészen olyan az íze. A tiéd mindenestre szuperül néz ki.
ugye, én is erre gondoltam.
a vaníliapaszta más, de helyettesíthető kivonattal.

"saját levében" 2011.10.27. 21:53:00

Biztos, hogy sokan kinyomtattuk vagy elmentettük! Mert recept van máshol is, na de metódus?!...
A vaníliapaszta az vanília kivonatot jelent v vmi mást?
gyönyörűséges, mint minden készítmény ezen az oldalon... :)
süti beállítások módosítása