fotó: Tucsek Tündi
Úgy látszik, nálam a téma örök, mert már megint arra akarlak rávenni titeket, hogy próbáljatok otthon magatoknak leveles tésztát hajtogatni egyszer-egyszer. Nem szeretnék erőszakoskodni, egyszerűen ez a kedvenc tésztám, és kész. A jó hír, hogy találtam egy szuper receptet, amivel relatíve gyorsan (fél nap helyett 2 óra) és könnyedén túl lehet esni a macerán, amit a vaj behajtogatása jelent. Van benne egy kis csalás, de a lényeg, hogy a végeredmény tökéletes.
Az utóbbi időben kipróbáltam mindenféle készen kapható tésztát, és arra a drámai következtetésre jutottam, hogy az egyetlen itthon kapható, tényleg vajjal készülő leveles tésztát (a Tante Fannynak van ilyen, például a Metróban kapható) bármelyik margarinos versenytársa kenterbe veri. Pedig a vajas tészta lényege mégiscsak a vaj lenne, nemdebár? Tehát, ha jót akarsz magadnak, azt javaslom, végy egy tömb jó francia vagy belga vajat, vedd meg a Blikk Nők Konyha legfrissebb számát, keresd meg a receptem, és láss hozzá.