KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2012. április 10., kedd 3 komment

2012. április 10., kedd 3 komment

Leveles téma: Mandulás alma galette

fotó: Tucsek Tündi

Úgy látszik, nálam a téma örök, mert már megint arra akarlak rávenni titeket, hogy próbáljatok otthon magatoknak leveles tésztát hajtogatni egyszer-egyszer. Nem szeretnék erőszakoskodni, egyszerűen ez a kedvenc tésztám, és kész. A jó hír, hogy találtam egy szuper receptet, amivel relatíve gyorsan  (fél nap helyett 2 óra) és könnyedén túl lehet esni a macerán, amit a vaj behajtogatása jelent. Van benne egy kis csalás, de a lényeg, hogy a végeredmény tökéletes.
Az utóbbi időben kipróbáltam mindenféle készen kapható tésztát, és arra a drámai következtetésre jutottam, hogy az egyetlen itthon kapható, tényleg vajjal készülő leveles tésztát (a Tante Fannynak van ilyen, például a Metróban kapható) bármelyik margarinos versenytársa kenterbe veri. Pedig a vajas tészta lényege mégiscsak a vaj lenne, nemdebár? Tehát, ha jót akarsz magadnak, azt javaslom, végy egy tömb jó francia vagy belga vajat, vedd meg a Blikk Nők Konyha legfrissebb számát, keresd meg a receptem, és láss hozzá.

levelestészta bnk

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr255141130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megnéztem a receptet, és egy kérdésem lenne: a gyorsított verzióhoz (is) réteslisztet használsz?
Köszi! A.
hát ez egyáltalán nam fair! én szívesen elolvastam volna itt a receptet. pirikenagyi
süti beállítások módosítása