KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2012. június 29., péntek komment

2012. június 29., péntek komment

A minimagnum-láz vége: Jégkrém-variációk pinkben



Én annyira büszke vagyok magunkra, hogy ezt esszük. Ebben legalább nagyjából tudom, mi van. Se színezék, se állagjavító, se nyomokban mogyoró.
Állítom, hogy a jégkrém az otthon legegyszerűbben reprodukálható édesség: nem kell izgulni, hogy felemelkedik-e a sütőben a piskóta, összeesik-e a hab, odaég-e a csokoládé. Aminek fagynia kell, az fagyni is fog. Itt nagyon mellényúlni szinte lehetetlen.
Formának jóformán minden felhasználható, az eldobható pohártól kezdve a muffintepsin át az üvegpohárig. Csak szúrj bele valamit.

Ricotta-ribizli jégkrém
(8 db, a képen a legfölső)

250 g krémes ricotta
100 g habtejszín
1 citrom
1/2 vaníliarúd
100 g ribizli
2 ek kristálycukor

A ricottát keverd simára a tejszínnel, reszeld bele a citrom héját, add hozzá a vaníliarúd kikapart magjait. A ribizlit melegítsd fel a cukorral, hogy egy kis levet engedjen, és nyomkodd össze egy villával. Add a krémhez, és töltsd jégkrémformákba. Ha édesen szereted, tehetsz még porcukrot a krémbe. Tedd a fagyasztóba 4 órára.


Philadelphia-eper
(8 db, a képen a középső)

250 g Philadelphia krémsajt
170 g tubusos sűrített tej
200 g habtejszín
1 citrom
150 g eper
pár darab mézes Győri Édes keksz

A krémsajtot keverd ki a sűrített tejjel és a tejszínnel, add hozzá a citrom finomra reszelt héját. Az epret turmixold le, maradhatnak benne nagyobb darabok is. A kekszeket tördeld apróra, és az eperrel együtt forgasd a krémbe. Nem muszáj, hogy teljesen elkeveredjen, ha márványos marad, még szebb lesz a jégkrémed. Elkészítheted fagylaltgépben is, nyilván akkor még jobb lesz az állaga.

Görög joghurt-meggy
(6 db, a képen a legalsó)

240 g görög joghurt
3 ek Agávé-szirup
egy marék meggy

A joghurtot keverd ki az Agávé-sziruppal, dobáld bele a meggyet kimagozva, adagold a formáidba, és már kész is a bombaegészséges jégkrémed.

meggy fagylalt nyár joghurt eper gyümölcsös ricotta gluténmentes ribizli krémsajt kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr665141120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása