Létezhet-e ennél egyszerűbben elkészíthető edible gift? Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de miután én néhány évvel ezelőtt letettem arról az őrült szokásomról, hogy a karácsony előtti utolsó napokat bonbonok mártogatásával vagy macaronok töltögetésével töltsem, minden ilyen ötletet értékelni tudok. Hogy aztán vágsz-e a marcipánba kandírozott gyömbért, teszel-e a közepébe amaréna meggyet, esetleg gyúrsz-e bele Cointreau-t vagy Kirscht, az már a te dolgod.
A lényeg, hogy ne Szamos bevonó marcipánt használj, szerezz inkább valahol az Ikea-Lidl-Aldi tengelyben valami jó minőségű (értsd: magas mandulatartalmú) cuccot, így karácsony előtt ez könnyen fog menni. Gyúrj belőle gombócokat, hempergesd holland kakaóporba, és csomagold egyenként selyempapírba.
Még több nem pepecselős, de finom ehető ajándék ötletet találsz majd tőlem a decemberi Blikk Nők Konyhában.