KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2012. december 30., vasárnap 1 komment

2012. december 30., vasárnap 1 komment

Ez nem foggyilkos: 5fűszeres dió


Néha szörnyen nehéz ellenállni az utcán a fahéjas mandula illatának. A végén mégis mindig sikerül, csak fel kell idéznem azt a már többször átélt csalódottságot, amit a rettentően kemény magvak okoztak. Mivel a cukrozott mandulának mindig frissnek kell tűnnie, túlságosan sokáig vagy sokszor forgatják át a forró cukorban, ezért mire kihűl a kezünkben, a vastag karamell megszilárdul, és a portéka jóformán élvezhetetlen.
Így aztán elmondhatjuk, hogy ez is egy olyan luxus, amit magunknak kell otthon megcsinálnunk, hacsak nincs fogorvos a családban.

5fűszeres dió
(kb. 5 adag)

500 g dió, átválogatva
2 tojásfehérje
130 g cukor
az 5 kedvenc fűszered (pl. kardamom, ánizs, gyömbér, koriander, szegfűszeg, fahéj, chili, szerecsendió, szegfűbors, feketebors)

1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.
2. Verd lágy habbá a tojásfehérjéket. Forgasd meg benne a diót.
3. A cukrot keverd össze a fűszerekkel, és add a dióhoz.
4. Terítsd a diót a tepsire egy rétegben úgy, hogy lehetőleg ne érjenek egymáshoz a szemek. Süsd 10-15 percig. Ha szükségesnek látod, félidőben forgasd át, hogy egyenletesen süljön.


karácsony ajándék dió nasi kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr525141103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mintha ezt olvastam volna Mautner Zsófinál!
süti beállítások módosítása