Ezt a Valentin-nap dolgot nehezemre esik átérezni, de szívecskés édességet bármikor szívesen csinálok nektek.
Málna-rózsa panna cotta
(4 adag)
a panna cottához:
125 ml tej
300 ml tejszín
50 g cukor
1/2 vaníliarúd
3 db lapzselatin*
a gyümölcspüréhez:
100 g málna (lehet mirelit)
1 ek cukor
1/4 tk rózsavíz
1. A zselatint jéghideg vízbe áztatom 10 percre.
2. Felforralom a tejet a tejszínnel, a cukorral, a vaníliarúddal és a kikapart magjaival. Ha kész, lehúzom a tűzről, kiveszem belőle a vaníliarudat, és belekeverem a zselatint . Ha elolvadt a zselatin, szilikonformákba öntöm a folyadékot. Hűtőbe teszem min. 4 órára, hogy megdermedjen. (Ha szilikont használok, ki kell fagyasztanom ezután, hogy ki tudjam pattintani a formából.)
3. A málnát lábosba teszem, és kiolvasztom, ha szükséges. Hozzáadom a cukrot, és megvárom, hogy az is elolvadjon, a málna pedig levet engedjen. Leturmixolom, átpasszírozom, hogy ne legyen magos. A rózsavízzel ízesítem. Ha kihűlt, a panna cották tetejére teszek belőle.
*Ha pohárban dermesztem meg a panna cottát, 2 db lapzselatin is elég hozzá.
2013. február 13., szerda
3 komment
2013. február 13., szerda 3 komment
Be my Valentine: Málna-rózsa panna cotta (gluténmentes)
rózsavíz gyümölcsös málna panna cotta gluténmentes ünnepi kezdőknek is vacsora vendégség
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr525141094
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
KisCsetresz 2013.02.13. 20:36:00
Odavagyok a kreativitásodért! :) Isteni szilva lekvárom van, saját főzés. ;) De a libamájhoz nem értek.
KisCsetresz 2013.02.13. 20:36:00
Nagyon szép lett!!! :) Eddig ilyen formából libamájás levesbetétet kaptunk a házassági évfordulónkra. Most egymás után szívesen elfogadnám őket.