Kell hozzá egy klasszikus francia alaptészta, némi mogyoróvaj, egy kis pattogatott kukorica, és már kész is a katyvasz, ami ráadásul édes és sós egyszerre. Tudom, hihetetlen, de finom. 
Édes-sós breton
(5 db)
a sablé bretonhoz: 
200 g puha vaj
80 g porcukor
4 db tojássárga
2 g só
160 g liszt
25 g mandulaliszt
1/2 vaníliarúd
1. A vajat kikeverem a cukorral, és egyenként hozzáadom a tojássárgákat. Beleforgatom a sót, a lisztet és a mandulát a vaníliarúd kikapart magjaival. 
2. Habzsákba töltöm, és kb. 8 cm átmérőjű tart gyűrűkbe (kis kerek fémkarikákba) töltöm. 180 fokos sütőben 20 percig sütöm. Hagyom a formában kihűlni. 
a fleur de sel ganache-hoz: 
80 g tejszín
50 g étcsokoládé
50 g tejcsokoládé
40 g puha vaj
1/2 tk fleur de sel só
1. A tejszínt felforralom, a kétféle csokoládéra öntöm, simára keverem. Eldolgozom benne a vajat és a sót is. 
2. Az előbb használt tartformánál kisebb átmérőjű szilikonformába töltöm, és fagyasztóba teszem. 
a sósmogyoró krémhez: 
150 g mogyoróvaj (peanut butter)
20 g porcukor
40 g puha vaj
Az egészet simára keverem, aztán sima csöves habzsákba töltöm. 
Kell még pattogatott kukorica, amit egy kicsit megforgatok egy kis ilyen karamellben. 
Az összeállításnál a sablék tetejére teszek egy-egy csokoládékorongot, habzsákból sósmogyoró krémet nyomok köré, és a karamellás pattogatott kukoricával díszítem, esetleg még egy kis aranylappal. A lényeg végül mégis a cuki szívecskeformájú pöttyös tortacsipke az Oltári Bazárból. 
                2013. március 06., szerda
                Szólj hozzá!
            
            2013. március 06., szerda 0 hozzászólás
Így kell a franciából amerikait csinálni: Édes-sós breton
vállalkozó mogyoróvaj tart ganache szelleműeknek
A bejegyzés trackback címe:
				https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr725141091
		
		
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.









 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                