KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. június 24., hétfő Szólj hozzá!

2013. június 24., hétfő 0 hozzászólás

Pezsgő jégnyalókák

pezsgő_jég1.jpg
Ezek kifejezetten alattomosak. Különösebb feltűnés nélkül etetetik magukat a forró nyári estéken.

Először a Gourmet fesztiválra vittünk ki alkoholos jégnyalókákat a Pastramival, aztán a Borászportál keresett meg, hogy találjunk ki jeges-pezsgős fagylaltokat. Így született meg a kétféle változat: az egyik alkoholmentes, de arra született, hogy pezsgőben olvadjon el; a másik már önmagában is pezsgős, de éppen csak annyira, hogy egy pluszt vigyen a nyalogatásba. Mindkettő jó lett - különben nem tenném fel ide ugye -, de az én kedvencem határozottan az első, különös tekintettel arra, hogy ha a gyerek megkívánja tőlem, pezsgő nélkül ugyan, de neki sem kell nemet mondanom.

Nektarin jégnyalóka

(8 adag)

500 g nektarin (egészben mérve)

80 g cukor

1 db vaníliarúd

pezsgő a tálaláshoz

  1. A nektarint meghámozom és levágom a magjáról.
  2. A cukrot ugyanannyi vízzel egy lábosba teszem. A vaníliarudat félbevágom, a magjait és a rudat is a cukros vízhez adom. Felforralom, a rudat kiveszem a cukorszirupból.
  3. A cukorszirupot a nektarinhoz adom és leturmixolom.
  4. Egy szilikonforma vagy egy jégkockatartó mélyedéseibe öntöm a gyümölcspürét. Fagyasztóba teszem. Amikor már kicsit megdermedt, beleszúrok egy pálcikát, és kifagyasztom.
  5. Tálaláskor egy-egy pohárba pezsgőt töltök, és mindegyikbe egy-egy jégnyalókát teszek.

 

pezsgő_jég2.jpg

Proseccós-bogyós jégnyalóka

(8 adag)

150 g szeder

150 g málna

60 g cukor

1 kk narancsvirágvíz

40 ml naracslé

100 ml prosecco

  1. A szedret és a málnát felfőzöm a cukorral. Ha a gyümölcs már levet engedett, a cukor pedig elolvadt, egy kancsóba vagy turmixgépbe öntöm. Engem nem zavarnak a magok, de ha téged igen, akkor átpasszírozhatod.
  2. Hozzáadom a narancsvirágvizet, a narancslevet és a proseccót. Az egészet leturmixolom.
  3. Jégkrémformákba öntöm, pálcikát illesztek bele, és kifagyasztom.

 

fagylalt alkohol szeder gyümölcsös málna gluténmentes nektarin kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr615375222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása