KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. október 31., csütörtök Szólj hozzá!

2013. október 31., csütörtök 0 hozzászólás

Rétegezve: Birsalma torta

birsalma_torta.jpgA birsalmában nem lehet csalódni, az biztosan mindig savanyú. Márpedig pontosan ez az íz kell neked, amikor almás süteményt csinálsz. Ezért aztán az a tanácsom, hogy ha mégis sima almát szeretnél ebbe a tortába tenni, akkor mindenképp valami savanykás fajtát válassz. 

Birsalma torta

(8-10 szelet)

4 db birsalma

150 g vaj, olvasztva + 3 ek az almához

200 g cukor + 3 ek az alma karamellizálásához

165 g liszt

1 tk sütőpor

3/4 tk só

1 citrom finomra reszelt héja

3 tojás

1. Egy kb. 20 cm átmérőjű tortakarikát kivajazok, az alját kibélelem sütőpapírral. A sütőt előmelegítem 175 fokra (légkeverésest 155-re). 

2. Az almákat megpucolom, és hideg citromos vízbe teszem, hogy ne barnuljanak meg. A magházakat eltávolítom, és kb. 1/2 cm vékony szeletekre vágom a gyümölcsöt. 

3. Egy serpenyőben megolvasztom a 3 evőkanál vajat, kicsit párolom rajta az almákat, aztán a 3 evőkanál cukorral karamellizálom. 

4. A lisztet, a sütőport, a sót és a citromhéjat összekeverem, aztán eldolgozom benne az olvasztott vajat és a tojásokat is. 

5. A tortakarika alján elrendezem az alma felét, ráöntöm a massza felét, erre rászórom a maradék almát, majd végül a maradék masszát. 60-70 perc alatt készre sütöm. 

6. Hagyom 10 percig a formában hűlni, aztán egy éles késsel körbevágom. Egy tányért teszek a tortaforma tetejére, és óvatosan átfordítom rá a tortát. Kiveszem a formából, lehúzom a tetejéről a sütőpapírt, és megvárom, hogy teljesen kihűljön. Porcukorral és joghurttal tálalom. 

Recept a Bon Appétitből

alma torta gyümölcsös birsalma középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr515608632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása