KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. november 21., csütörtök Szólj hozzá!

2013. november 21., csütörtök 0 hozzászólás

Gyerekbarát zabpehely: Quinoa granola

gyerek_granola.jpgSoha nem szűnő vágyam, hogy olyan ételt találjak ki, ami egészséges, és a gyerekeim szívesen megeszik - ezt hívják nálunk paradoxonnak. Ezért aztán ebben a granolában igyekeztem mindent felismerhetetlenné tenni, hogy legalább reggelire egyenek véletlenül valami rendeset.

Az a baj, hogy velem kapcsolatban eleve gyanakvóak, ezért csak 50 százalékos sikerrel jártam. Pedig szerintem vicces, hogy pöttyös és a ropogós a zabpehely. Azt hiszem, az volt a baj, hogy nem voltam képes (vagy nem akartam?) rekonstruálni azt az édes ízt, ami a többi gyári gabonapehely sajátja.

A granola szuperjó karácsonyi ajándék! Itt találsz még több hasonló receptet. 

Quinoa granola

400 g zabpehely

100 g quinoa (nyersen)

45 g holland kakaópor

50 g mandula

50 g törökmogyoró

140 g olaj

180 g méz

1. A sütőt előmelegítem 170 fokra (légkeverésest 150-re), és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. 

2. A zabpelyhet, a quinoát és a kakaóport egy mély edényben összekeverem. A mandulát és a mogyorót gorombára (durvára) darálom, és azt is a tálba öntöm.  

3. Az olajat és a mézet egy kis kancsóban összekeverem, és a többi hozzávalóra öntöm. Az egészet a tepsibe teszem, és 15 percre a sütőbe tolom. Ha letelt az idő, átkeverem, és visszatolom még egyszer 15 percre. Ha kihűlt, légmentesen záródó dobozba teszem, és reggelente egy kis tejbe áztatva eszem. 

reggeli karácsony ajándék zabpehely müzli kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr275648084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása