Soha nem szűnő vágyam, hogy olyan ételt találjak ki, ami egészséges, és a gyerekeim szívesen megeszik - ezt hívják nálunk paradoxonnak. Ezért aztán ebben a granolában igyekeztem mindent felismerhetetlenné tenni, hogy legalább reggelire egyenek véletlenül valami rendeset.
Az a baj, hogy velem kapcsolatban eleve gyanakvóak, ezért csak 50 százalékos sikerrel jártam. Pedig szerintem vicces, hogy pöttyös és a ropogós a zabpehely. Azt hiszem, az volt a baj, hogy nem voltam képes (vagy nem akartam?) rekonstruálni azt az édes ízt, ami a többi gyári gabonapehely sajátja.
A granola szuperjó karácsonyi ajándék! Itt találsz még több hasonló receptet.
Quinoa granola
400 g zabpehely
100 g quinoa (nyersen)
45 g holland kakaópor
50 g mandula
50 g törökmogyoró
140 g olaj
180 g méz
1. A sütőt előmelegítem 170 fokra (légkeverésest 150-re), és egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
2. A zabpelyhet, a quinoát és a kakaóport egy mély edényben összekeverem. A mandulát és a mogyorót gorombára (durvára) darálom, és azt is a tálba öntöm.
3. Az olajat és a mézet egy kis kancsóban összekeverem, és a többi hozzávalóra öntöm. Az egészet a tepsibe teszem, és 15 percre a sütőbe tolom. Ha letelt az idő, átkeverem, és visszatolom még egyszer 15 percre. Ha kihűlt, légmentesen záródó dobozba teszem, és reggelente egy kis tejbe áztatva eszem.