KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. február 06., csütörtök 1 komment

2014. február 06., csütörtök 1 komment

Jó helyre került: Dupla csokis ujjlenyomat

ujjlenyomat.jpgRájöttem, mi volt a leghasznosabb tudás, amit az elmúlt egy-két évben elsajátítottam. Egy jó konyhán semmi nem vész el, csak átalakul. De ne gondoljatok semmi rosszra, mert ami egyszer ehetetlen, attól rövid úton meg kell válni. 

Bizonyos dolgok viszont az átalakulással csak egyre jobban lesznek. Nem véletlenül találta ki a cukrászat a puncstortát és a kókuszgolyót. A levágott, kiszáradt süteményszélek aranyat érnek. Milyen jól jönnek mondjuk egy cake pophoz, nem igaz? 

Puncsotorta és kókuszgolyó nélkül bármeddig istenien elvagyok, viszont az előző süti után maradt fudge szósz nem hagyott nyugodni, és végül egy ilyen kekszbe ágyaztam be. Jobb helyre nem is kerülhetett volna. 

Dupla csokis ujjlenyomat 

(kb. 20 db)

115 g vaj

135 g nádcukor

1 db tojás

2 ek tej

1 tk vaníliakivonat

120 g liszt

30 g holland kakaópor

1/4 tk só

kókuszreszelék és sós pisztácia* a hempergetéshez

1/2 adag fudge szósz vagy csokoládé ganache

*Érdemes direkt sós pörkölt pisztáciát használni ehhez a recepthez, mert egy kis só nagyon jól passzol a csokoládéhoz. 

1. Keverőgéppel vagy elektromos mixerrel alaposan kikeverem a vajat a cukorral. 

2. A tojást szétválasztom, és a sárgáját a vajhoz adom, a fehérjét hűtőbe teszem további felhasználásig. A tejet és a vaníliát is a vajhoz adom. 

3. A lisztet átszitálom a kakaóval és a sóval, és az előzőekhez keverem. Lefóliázom, és 2 órára hűtőbe teszem, hogy könnyebben dolgozhassam vele. 

4. A sütőt előmelegítem 175 fokra (légkeverésest 150-re), és sütőpapírt terítek két tepsire.

5. Diónyi golyókat gyúrok a masszából, aztán mindegyiket egyenként megforgatom a tojásfehérjében. Onnan egyből a kókuszreszelékbe vagy a tisztított, darált pisztáciába hempergetem. 

5. A tepsire teszem a kekszeket, egymástól kb. 5 cm-re. Mindegyik közepébe nyomok egy mélyedést az ujjammal. 10 percig sütöm a süteményeket. 

6. Megnézem, hogy megmaradtak-e a mélyedések, és ha nem, akkor sütés után, még melegen, megismétlem a nyomogatást (lehet kanállal is). 

7. Felmelegítem a fudge szószt, és ha már kihűltek a kekszek, mindegyik közepébe csurgatok egy kicsit belőle. 

Recept: Better Homes and Gardens

keksz csokoládés kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr95801424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szia!
Meghívtalak játszani, mert nagyon tetszik a blogod! :)
Részletek itt: kockalanykonyhaja.blog.hu/2014/02/06/egy_kis_jatek_997
süti beállítások módosítása