A jó öreg tripla csokis megoldás a muffinok hazájában még mindig verhetetlen. Meg kell hagyni, az amerikaiak tudnak valamit, hogy minden ilyen nagyon csokis sütihez tejet isznak. És még egy fontos tanulság: a legjobb rész mindig a papíron marad!
Tripla csokis muffin
(12 db)
180 g liszt
45 g kakaópor
100 g nádcukor
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
1/2 tk fahéj
1 db tojás
60 ml olívaolaj
235 ml tej
50 g étcsokoládé
50 g tejcsokoládé
50 g fehér csokoládé
Mint tudjuk, muffint még a legeslegkezdőbb háziasszony is képes sütni, erre ez most a legjobb példa.
1. Egy tálban összekeverem az első 7 hozzávalót.
2. Egy másik tálban a következő 3-at. Ezt a száraz hozzávalókhoz keverem.
3. A csokikat felkockázom, és azt is a többihez keverem.
4. Egy muffintepsi mélyedéseit papírkapszlival kibélelem, belekanalazom a masszát 3/4-ig.
5. 180 fokon 20 percig sütöm.