A nyaralás javán már túl vagyunk, de a muffinok iránti rajongásom töretlen. Imádom, hogy 10 perc alatt bekeverem, 20 perc alatt megsül, pont elfér egy gyerekkézben, jól variálható és könnyen hordozható (strandra, kirándulásra stb.).
Ezt a muffint szívem szerint friss házi baracklekvárral töltöttem volna meg, de mivel nem mellékes szempont a gyerekek maximális nyári szüneti kényeztetése sem, a mogyorókrémet választottam, mert olyan gyereket még sose láttam, aki ezt ne enné meg.
Ez a recept ideális fánk rajongóknak, mert anélkül juthatnak a napi betevőjükhöz, hogy a nagy nyári melegben a forró olaj mellett kellene egy órát állniuk.
Fahéjas fánk muffin
(12 db)
160 g puha vaj
165 g cukor
2 tojás
450 g liszt
2 tk sütőpor
egy csipet só
180 ml tej
2 ek tejföl
12 ek Nutella
fahéjas kristálycukor és olvasztott vaj a hempergetéshez
1. A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeverésest 160-ra). Egy muffintepsi mélyedéseit kivajazom, kilisztezem.
2. A vajat alaposan kikeverem a cukorral (géppel), aztán egyenként a tojásokat is belekeverem.
3. A lisztet átszitálom a sütőporral és a sóval.
4. A tejet elkeverem a tejföllel.
5. A lisztet és a tejes részt két részletben, felváltva a tojásos masszához adom.
6. A masszát megfelezem, az egyik felét elosztom a muffintepsi mélyedéseiben. Mindegyikre jön egy-egy evőkanál Nutella, majd ezt lefedem a maradék muffin masszával. 20 percig sütöm.
7. Ha már langyosra hűlt, megforgatom olvasztott vajban, aztán a fahéjas cukorba hempergetem.
Recept: Milk and Honey