Játszottunk egy kicsit a Scrapcake Studióval: én megsütöttem, ők pedig bohém, arany és csajos hangulatot varázsoltak az édességeim köré. Most megmutatom nektek, mire is jutottunk együtt!
Amikor a Scrapcake-es lányokkal elkezdtünk beszélgetni a koncepcióról, a sütemények kapcsán fontosnak láttam néhány alapelvet lefektetni, mintegy magam előtt is. Az egyik ilyen elvem az volt, hogy a mi desszertasztalainkon egyik süteményben sem lesz ételfesték. A másik fontos szempontnak azt tartottam, hogy megmutassuk: igaz, hogy a színes, fondános torták, macaronok és cake popok is szépen mutatnak, és akár finomak is lehetnek, de talán ha kilépünk a megszokott sémákból, sokkal izgalmasabb kompozíciókat is létre tudunk hozni.
Kezdjük a bohém desszertasztallal, amit leginkább egy nagyon vagány, laza, nem erőlködős esküvőn tudnék elképzelni.
A bohém asztalról az egyik kedvenc részletem ez a színes pékzsinegekből összeállított cake topper volt, ami a nutellás-habos szülinapi tortán díszelgett. Ezen a fotón pont jól látszik, hogy milyen jól passzolt a falra illesztett, mindenféle vidám selyempapírból kivágott háttér dekorációhoz. Szeretem ezt a kicsit hippis feelinget!
A tollpihék is ezt a hippis hangulatot vitték tovább, a régi, kicsit már megbarnult könyvlapok, a nagypapától örökölt bőrönd, a családi örökségből megmaradt fényképezőgép a bőr tokkal mind-mind jól harmonizáltak a főleg csokis sütijeimmel. Ízre és állagra talán ezt az olvadós közepű, egyszemélyes kuglóf vitte a prímet.
Nálunk nagy családi kedvenc ez a porcukros puffancs, ami kívülről leginkább egy puszedlire hasonlít, ízre viszont egy kicsit sem. Valójában egy csokis keksz, amit a házi chai fűszerkeverékemmel szoktam felturbózni.
Eredetileg azt gondoltam magamról, hogy nem vagyok a cukiságok nagy rajongója, de ez az asztal rácáfolt erre, miután ez lett a kedvencem. A fehér szín dominanciája és lágysága miatt jól illik egy könnyed esküvőre, a rózsaszín és a sárga pedig egy kislány napsütéses szülinapi zsúrjára emlékeztet.
Imádom, ahogy a scrapcake-es lányok a papírral bánnak! Ez a túlburjánzó teáskanna erről mindent elárul! A rózsaalakú, mandulaliszttel készült málnás friand receptjét már korábban is láthattátok a blogon, itt megtaláljátok.
A belül ragacsos, kívül roppanós pavlovák nagyon jól tükrözték a dekoráció lágyságát és könnyedségét. Ezen a fotón pont nem látszik, de a pavlovák alatt, a csatos üvegekben a szintén eperrel, habcsókkal és tejszínhabbal készült eton messek figyelnek.
És lám, az epres-kardamomos pucér torta, amit az előző posztomban is láttatok már, sőt, a receptjét is elárultam. Ennél szebb tortadíszeket el sem tudnék képzelni a kislányom szülinapjára! Ha ilyet kapna, biztosan nem hiányolná a tortáról a marcipán Elzát a Jégvarázsból.
A harmadik desszertasztal sikerült a legelegánsabbra. A Scrapcake nagy kedvence a fekete-fehér koncepció, én pedig az arany elemeknek - az aranyra fújt gyertyának, a csatos üvegek körüli képkereteknek, az aranyra festett, vázaként funkcionáló befőttes üvegnek - örültem nagyon.
És lám-lám, a desszertasztalokon megszokott macaronokról és a cake popokról könnyedén le tudtam mondani, de a cupcake-ektől nem tudok elszakadni. És mit szóltok a cake toppernek szolgáló papír masnikhoz?
Talán jobban látszanak ezek a papírból összeállított cupcake (most inkább habcsók) tartók az egész asztalt bemutató fotón, de az talán itt is kiderül, hogy milyen tökéletes munkával készültek. Természetesen kézzel! Körülötte a tányéron apró madeleine-neket és kuglófokat láttok.
Nagy mániám a csatos üveg, itt például mogyoróvajas-tejcsokis puding került bele. Itt jól látszik, hogy a koncepciót nem bíztuk a véletlenre: minden passzol mindenhez.
A fehér vászonként szolgáló naked cake-nek minden jól áll. Úgy tűnik, a selyempapír pompomok idén sem fognak kimenni a divatból, pontosabban, ha jól és kreatívan használják, még mindig képes újszerűen hatni.
Szeressétek a desszertasztalainkat úgy, ahogy mi szerettük elkészíteni! Ha valamilyen ünnepi alkalomból szükségetek lenne egyre, ne habozzatok értesíteni minket róla! :-)