Na most mondjátok, hogy nem az én gyerekeim a legnagyobb mázlisták a világon!
Tejfölös eperjégkrém pisztáciás fehércsokoládéban
(nekem 8 darabra lett elég)
270 g eper, megpucolva, negyedelve
90 g cukor
1 ek Kirsch
145 g tejföl
150 g tejszín
1 tk citromlé
30 g sózatlan pisztácia, durvára aprítva
250 g fehércsokoládé
1. Az epret elkeverem a cukorral és a Kirsch-sel, hagyom állni legalább 10 percig.
2. Pürésítem a tejföllel, a tejszínnel és a citromlével. Egy éjszakára a hűtőbe teszem.
3. Fagyit csinálok belőle a gépben. Jégkrémformába töltöm, és kifagyasztom.
4. Kiveszem a formából, és visszateszem a fagyasztóba.
5. Egy magas vékony edényben megolvasztom a csokoládét, és hagyom szobahőmérsékletűre hűlni. Belekeverem a pisztáciát, kimártom a jégkrémeket egyesével, aztán csak várok, hogy megdermedjen a csokoládé a jékrémemen.
2011. május 26., csütörtök
Szólj hozzá!
2011. május 26., csütörtök 0 hozzászólás
Mindennap gyereknap: Tejfölös eperjégkrém pisztáciás fehércsokoládéban
fagylalt eper gyümölcsös gluténmentes középkezdő
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr55141174
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.