Lassan el kell fogadnom, hogy a vaj-tejszín-finomliszt szentháromságon túl is van élet, akarom mondani ehető sütemény. Mint például ez a laktóz- és tojásmentes chocolate chip cookie. Magam sem hittem benne, hogy keksz lesz belőle, aztán meg imádtuk.
Mézes tönkölykeksz
(20 db)
120 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
50 g darált mandula
1/4 tk só
1/2 tk szódabikarbóna
80 ml szőlőmagolaj
80 ml méz
50 g étcsokoládé
40 g kandírozott narancshéj (vagy valamilyen aszalt gyümölcs)
1. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A sütőt előmelegítem 175 fokra (légkeverésest 155-re).
2. A lisztet, a mandulát, a sót és a szódabikarbónát egy tálba szitálom.
3. A mézes simára keverem az olajjal, a száraz hozzávalókhoz öntöm, és simára keverem. Beleszórom a csokit apró kockákra vágva és a kandírozott narancsot.
4. Diónyi golyókat gyúrok a masszából, az előkészített tepsire teszem, és lelapítom. 10 perc alatt megsütöm.
Recept: Hummingbird High