KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. május 13., kedd Szólj hozzá!

2014. május 13., kedd 0 hozzászólás

Egy csoda: Mézes tönkölykeksz

tönköly_keksz.jpg

Lassan el kell fogadnom, hogy a vaj-tejszín-finomliszt szentháromságon túl is van élet, akarom mondani ehető sütemény. Mint például ez a laktóz- és tojásmentes chocolate chip cookie. Magam sem hittem benne, hogy keksz lesz belőle, aztán meg imádtuk. 

Mézes tönkölykeksz

(20 db)

120 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

50 g darált mandula

1/4 tk só

1/2 tk szódabikarbóna

80 ml szőlőmagolaj

80 ml méz

50 g étcsokoládé

40 g kandírozott narancshéj (vagy valamilyen aszalt gyümölcs)

1. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A sütőt előmelegítem 175 fokra (légkeverésest 155-re). 

2. A lisztet, a mandulát, a sót és a szódabikarbónát egy tálba szitálom. 

3. A mézes simára keverem az olajjal, a száraz hozzávalókhoz öntöm, és simára keverem. Beleszórom a csokit apró kockákra vágva és a kandírozott narancsot. 

4. Diónyi golyókat gyúrok a masszából, az előkészített tepsire teszem, és lelapítom. 10 perc alatt megsütöm. 

Recept: Hummingbird High

csokoládé keksz kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr786160704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása