Pár harapás csak ez a pavlova, de micsoda pár harapás! Ne felejtsd el, hogy miután összeállítottad, gyorsan meg kell enni, különben a hab eláztatja a roppanós habcsókot!
Csokicsíkos pavlova
(kb. 15 db)
a habcsókhoz:
150 g étcsokoládé
3 tojásfehérje
150 g kristálycukor
2 ek porcukor
1/2 tk ecet
a narancsos habhoz:
1 ek kristálycukor
1/2 narancs finomra reszelt héja
200 ml habtejszín
frissen reszelt kókusz a tálaláshoz
1. A sütőt előmelegítem 135 fokra (légkeverésest 115-re). Két tepsit kibélelek sütőpapírral.
2. A csokit megolvasztom, és hagyom visszahűlni szoba-hőmérsékletűre.
3. A tojásfehérjékből lágy habot verek, hozzáadom a kétféle cukrot és az ecetet, és kemény habbá verem az egészet.
4. A tetejére csurgatom az olvasztott csoki felét, de nem keverem bele! Egy evőkanálnyi adagokban a tepsire teszem a habot. Ha a tetejéről elfogyott csoki, ráöntöm a maradékot is, és tovább adagolom a habot a kanállal.
5. 45 percig sütöm a habcsókokat, aztán hagyom kihűlni.
6. A habhoz a narancshéjat az ujjaimmal összemorzsolom a cukorral. A tejszínhez adom, és kemény habbá verem.
7. Minden habcsók tetejére teszek egy-egy kanál narancsos habot, a legtetejére pedig egy kis friss kókuszt.
Habcsók recept: Bakers Royale