Brownie-t sütni nagyon hálás dolog. Egyszerű összedobni, a csoki meg finom - hol lehet itt hibázni? Viszont néha már uncsi. Ezért aztán - még mindig az aktuális desszert divatnál maradva - én mostanában inkább ezzel a peanut butterös blondie-val villantok.
Mogyoróvajas és fehércsokoládés blondie
125 g liszt
1 teáskanál sütőpor
100 g puha vaj
150 g darabos mogyoróvaj (nem Nutella, hanem peanut butter)
175 g barnacukor
1 tojás, felverve
1 teáskanál vanília kivonat
75 g fehércsokoládé, apró darabokra vágva
170 fokra előmelegítem a sütőt, kivajazok és sütőpapírral kibélelek egy 20x20 cm-es sütiformát. A lisztet és a sütőport egy tálba szitálom. Egy másik tálban kézimixerrel krémesen puhára dolgozom össze a vajat és a mogyoróvajat, majd hozzáadom a cukrot, tojást és a vaníliakivonatot. Ha a krém összeállt, hozzádolgozom a lisztes keveréket, majd a csokit. 25 perc alatt aranybarnára sütöm, a közepének éppen csak meg kell szilárdulnia. A formában hagyom kihűlni, majd kockákra vágom.
Nagggyon jól megy hozzá a vanília fagylalt.
Recept innen.