KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2009. október 18., vasárnap komment

2009. október 18., vasárnap komment

Ami nem annak látszik: Csokoládés sajttorta kekszkanállal

"Be patient and practice a lot." Ezt a hasznos tanácsot ebben az elég jó cukrászos könyvben találtam, és egyből magamra vettem, mintegy megnyutatásként. Csakhogy én egyáltalán nem vagyok türelmes, és nagyon rosszul viselem azt a mély gödröt, amiben most vagyok, kizárólag ami a cukrászkodást illeti. Gyűlölöm a közepesen sikerült süteményeimet, a rosszakról már nem is beszélve. Szeretnék azonnal mestercukrász lenni, nem holnap, hanem még ma, és rettenetesen bosszant, hogy ez nem megy.
Más. Mióta megcsináltam ezt a sajttortát, egy kérdés nem hagy nyugodni. Ne bagatelizáljuk el, mert gasztrokulturálisan messzebbre mutat, mint azt elsőre gondolnánk. Elég-e sajttortának lenni vagy annak is kell látszani?

Csokoládés sajttorta kekszkanállal
(8 kis adag)

1 csésze habtejszín
113 g étcsokoládé
225 g mascarpone
50 g kristálycukor
3 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
egy csipet só
1 evőkanál narancslikőr (elhagyható)
tejszínhab és kakaópor a díszítéshez


8 kis soufflé forma

1. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.
2. Melegítsd fel a tejszínt, öntsd a széttördelt csokoládéra. Várj egy percet, aztán keverd össze, hogy a csokoládé elolvadjon.
3. Keverd simára a mascarponét a cukorral. Add hozzá a tojásokat egyesével, mindegyiket keverd el a krémben. Mehet bele a vanília és a likőr, ha használsz.
4. Tedd a formákat egy mély tepsibe, és oszd el a krémet az edényekben. Tedd a sütőbe, és önts a tepsibe forró vizet, hogy a formák feléig érjen fel. Süsd 30-35 percig. A sajttortáknak lágynak, középen remegősnek kell lenniük, amikor kiveszed. Ha kihűltek, tedd egy éjszakára a hűtőbe. Tálald tejszínhabbal, szórd meg a tetejét cukrozatlan kakaóporral.

Ha a kekszkanalat is szeretnéd megcsinálni, ezt a receptet kövesd, csak ne köröket szúrj ki a tésztából. A kiszúró helyett vegyél elő gyerekkanalat, fektesd a tésztára, és egy éles késsel vágd körbe. Innen folytasd az eredeti receptet.

A sajttorta receptet innen loptam: Jill O'Connor: Sticky, Chewy, Messy, Gooey

gödör csokoládé látszat sajttorta kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr295141298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hát az messze van... :)
szia niki, ez egy kerámia sütőtál: http://www.lecreuset.co.uk/Product-Range-uk/Stoneware/Heart-Collection/Heart-Ramekin-11cm/
sajnos luxemburgból
ízbolygó, akkor én sem fogok fázni ;-)
Remekül néz ki!! :)
És ez a szívecskés forma gyönyörű, hol lehet ilyet kapni?? :)
Még jó, hogy jön a tél és kellenek a zsírpárnák!:-) Bevállalom, mert igen jól hangzik!
süti beállítások módosítása