2010. szeptember 29., szerda
1 komment
2010. szeptember 29., szerda 1 komment
Best of keksz III.: Sablé és karamellizált sós kesu
Ezt sem a szépségéért szeretjük. Fognyűvő rémtett.
Sablé
(20 db)
120 g liszt
1/2 ek sütőpor
115 g puha vaj
3 közepes tojás sárgája
85 g cukor
1/2 tk só
egy adag karamellizált sós kesudió
1. A lisztet és a sütőport egy tálba szitálom.
2. A vajat könnyűre és krémesre habosítom, hozzáadom a cukrot és a sót, és tovább keverem a géppel. Hozzáadom a tojássárgákat is, simára keverem.
3. Egy fakanállal hozzákeverem a száraz hozzávalókat.
4. A masszából 4 cm átmérőjű hengert formázok, folpackba csomagolom, és legalább 4 órára hűtőbe teszem.
5. A hengerből egy éles késsel 1 cm vastag korongokat vágok, és sütőpapírral kibélelt tepsin, 160 fokon 12-15 perc alatt megsütöm. Ha a pereme kezd barnulni, már jó is.
Recept: Dorie Greenspan: Desserts by Pierre Hermé
Karamellizált sós kesudió
80 g sós pörkölt kesudió
50 g cukor
2 evőkanál víz
1. A cukrot a vízzel egy kis lábosba teszem, a szirupot 119 fokosra főzöm. Ekkor beledobom a kesudiót, és folyamatosan keverve aranybarnára karmellizálom.
2. Egy tepsire sütőpapírt terítek, ráöntöm a kesut, egy fogpiszkálóval egymástól szétválasztom a szemeket.
3. Ha kihűlt, egy nagy késsel durvára aprítom.
keksz karamell kesudió középhaladó
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr215141237
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.