2011. február 12., szombat
2 komment
2011. február 12., szombat 2 komment
A macaroon: Kókuszcsók
Ez már tényleg annyira egyszerű, hogy szinte szégyenlem ide feltenni. De mégis, csak mert szeretek a szilikonformáimmal szórakozni, és én nem értem, miért nem csípik egy csomóan. Én azt bírom benne, hogy a klasszikus süteményeket - mint például ezt a kókuszcsókot (vagy ha menőbben hangzik, macaroont) vagy a múltkori csokimousse-t - a megszokottnál sokkal szebb, letisztultabb formába tudom így önteni (a szó szoros értelmében).
Kókuszcsók
(kb. 25 db)
150 g kókuszreszelék
75 g cukor
60 g tojásfehérje (kb. 2 db tojásból)
150 g étcsokoládé
1. Keverd össze az első három hozzávalót, és formázz a kezeddel piramisokat, vagy adagold a masszát vajjal kikent szilikonformába (én ilyet használtam).
2. Süsd 120 fokon 20 percig - ennyit ír a recept, de nekem még 150 fokon rá kellett húznom 10 percet.
3. Ha kihűlt, mártsd ki az alját olvasztott (esetleg temperált) étcsokoládéban.
Recept: The Fundamental Techniques of Classic Pastry Arts
kókusz tojásfehérje petit fours
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr885141200
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
szenakata 2011.02.12. 23:34:00
Jol ertem, hogy a feherjet nem kell habba verni, hanem csak osszeforgati a cukorral es a kokuszreszelekkel?