2011. április 02., szombat
4 komment
2011. április 02., szombat 4 komment
Morzsát csinálj, ne süteményt: New York-style crumb cake
Ha már emlegettem a coffee cake-et.
Itt most a morzsa a lényeg, jó nagy legyen és sok. Állítólag a crumb cake és a coffee cake között itt a különbség, de Budapestről nézve ez oly bagatellnek tűnik. Nyugodtan csinálj a tetejéből dupla adagot.
New York-style crumb cake
(15 szelet)
A morzsához:
1 csésze sötétbarna cukor
1/2 csésze cukor
1/2 tk só
1 1/2 ek fahéj
225 g olvasztott, meleg vaj
2 1/2 csésze liszt
A tésztához:
2 1/2 csésze liszt
3/4 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
170 g puha vaj
1 1/2 csésze cukor
2 tojás
1 1/4 csésze tejföl
1 tk vaníliakivonat
(1 csésze=250 ml)
1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra (légkeverésest 155-re), és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 30x20 cm-es tepsit.
2. A morzsához keverd össze a kétféle cukrot a sóval és a fahéjjal, aztán add hozzá a vajat, és amikor már elkeveredett, mehet bele a liszt is.
3. A tésztához először szitáld át a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval.
4. Keverd géppel habosra a vajat, aztán habosítsd ki a cukorral is. Add hozzá egyenként a tojásokat, utána jöhet a tejföl és a vanília is. A száraz hozzávalókat három részletben keverd bele.
5. Simítsd el a masszát a tepsiben. Az óriásmorzsákhoz vegyél a markodba egy adagot, nyomd jól össze, aztán törd szét viszonylag nagy darabokká. Folytasd ugyanígy, ami még van mivel. Süsd 45 percig.
Recept: Baked Explorations
kávéhoz sütemény kezdőknek is teához
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr605141181
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Garffyka 2011.04.02. 22:14:00
Jelentem, én már híztam, sőt, az egész család, fényképezni sem tudtam, úgy eltűntettük. Köszönöm, finom volt :)
anna 2011.04.02. 22:14:00
edesem basszus mar a sokadik recepted amit ugy mentek el h "istenem nehogy megsussem mert kepes leszek az egeszet megenni"