2011. július 21., csütörtök
1 komment
2011. július 21., csütörtök 1 komment
Hol így, hol úgy: Csokoládésoufflé torta citromfüves meggykompóttal
Lehet csűrni-csavarni ezeket a sült, töltetlen csokitortákat, szinte mindig valami jó sül ki belőle. A fondant-t és a mousse-tortát is imádtam, de mindig találok valami még eggyel jobbat.
Csokoládésoufflé torta citromfüves meggykompóttal
A tortához:
340 g étcsokoládé, apróra vágva
100 g vaj
6 nagy tojás
1/4 csésze cukor
2 ek liszt
1. Olvaszd fel a csokoládét a vajjal vízgőzön vagy mikróban. Hagyd szobahőmérsékletűre visszahűlni.
2. Közben melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és vajazz ki egy 20 cm átmérőjű tortakarikát, amit tegyél egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
3. Verd a tojásokat a cukorral maximum fokozaton kb. 5 percig, hogy a térfogata kb. megnégyszereződjön, a színe pedig kivilágosodjon.
4. Alacsonyabb fokozatra állítva a keverőt, csorgasd bele a vajas csokoládét. Add hozzá a lisztet is. Mehet a tortakarikába.
5. Süsd 40 percig. Akkor jó, ha a teteje berepedezett, és ha megérinted, szilárdnak tűnik. Hagyd hűlni 15 percig a karikában, majd óvatosan emeld le a tortáról. Csúsztass a torta alá tortaalátétet (kerek kartont).
6. Vaníliás tejszínhabbal és citromfüves meggykompóttal tálaltam. Ez előbbi evidens, az utóbbihoz cukorszirupot készítettem (cukor és víz 1:1 arányban), néhány percig főztem benne a kimagozott a meggyet és a klopfolóval megcsapkodott citromfüvet, aztán az egészet befőttesüvegbe töltöttem.
Tortarecept a Sarabeth's Bakeryből.
csokoládé torta kezdőknek is vacsora vendégség
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr895141164
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.