fotó: Jakab Krisztina
Cake pop - igazi cukiság egy igazi cuki zsúrban. A gyereknépség hálás közönség, tíz kislánnyal sütizni élmény (csak a takarítást intézze el más utánunk). Egy dolog, hogy sütinyalókákat mártogattunk, szórócukroztunk, de utána még marcipángyurmáztunk, hogy senki ne legyen szomorú, mert a végén itt nem csak a szülinaposnak jut a marcipánfigurákból. Igazi cukiság, igazi cukorsokk.
A sütinyalókákat ilyen színes csokoládészerűségbe kell kimártani, ami nálam ippeghogycsak súrolja az ehetőség határát, ezért aztán igyekeztem magát a sütit legalább a lehető legfinomabbra megcsinálni.
Kókuszos sütinyalóka (cake pop)
(kb. 30 db)
125 g vaj
200 g porcukor
3 tojás
45 g kókuszreszelék
115 g liszt
1 tk sütőpor
egy csipet só
90 g joghurt
ami összetart:
125 g Philadelphia krémsajt
100 vaj
50 g porcukor
100 g mascarpone
1. Kibélelem egy muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal.
2. A vajat a porcukorral kikeverjük, a tojásokat egyenként hozzáadjuk. Beleforgatjuk a sütőporos, sós lisztet, a kókuszreszeléket, végül a joghurttal fellazítjuk.
3. A masszát a kapszlik 3/4-éig töltjük, és 180 fokon 20 percig sütjük.
4. Ha kihűlt, ledaráljuk. A krémhez a hozzávalókat kikeverjük, és a ledarált süteményhez adjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy formázható legyen.