KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2012. november 18., vasárnap 1 komment

2012. november 18., vasárnap 1 komment

Házias örömök: Sütőtökös piskótarolád



A fél város sütőtökkrémlevest eszik, a játszón sütőtöktortával kínálnak, a legnagyobb megelégedettséggel mondom, határozott fejlődést érzek a város házi gasztronómiai fejlődésében. Hogy ez most Stahl Juditnak, Mautner Zsófinak, a Mindmegettének, a TV Paprikának vagy a számtalan ismert és ismeretlen gasztrobloggernek, esetleg Borbás Marcsinak köszönhető-e, a fene tudja, de hiszem, hogy mi mind hozzátettünk a magunkét, ha csak mikroszinten is.

Sütőtökös piskótarolád
(kb. 10 szelet)

A piskótához:
3 tojás
1 csésze cukor
2/3 csésze sütőtökpüré*
3/4 csésze liszt
1 tk szódabikarbóna
fél tk fahéj
egy csipet só
(1 csésze=250 ml)

A krémhez:
2 doboz Philadelphia krémsajt
120 g vaj
100 g porcukor

narancslekvár

1. A tojásokat szétválasztom, a cukor harmadával kikeverem a sárgákat, a maradék cukorral pedig a fehérjéből verek kemény habot.
2. A sütőtökpürét a tojássárgákhoz adom. Beleforgatom a tojásfehérjét.
3. A lisztet átszitálom a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sóval, és ezt is a masszába forgatom. Sütőpapírral bélelt tepsire egyenletesen kikenem, elsimítom. 190 fokon (légkeveréses 170) 15 percig sütöm.
4. Ha megsült, átfordítom egy másik, szintén sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyom így kihűlni.
5. Ha kihűlt, lehúzom róla a sütőpapírt. Megkenem a piskótát a narancslekvárral (én mázlista voltam, Eszter Befőz jóvoltából ilyet használhattam), majd a krémmel, amihez csak mindent egymással össze kellett kevernem (ez egy nagyon nagy amerikai találmány, meg kell hagyni). A piskótát feltekerem, egy órára hűtőbe teszem. A tetejét porcukrozom, felszeletelem.

*Bár sütőtökpürét lehet kapni a Culinarisban, emlékeim szerint nem is vészes áron, én magamnak szoktam elkészíteni, mert csak annyi az egész, hogy a tököt megsütöm, aztán pürésítem.

tél sütőtök krémsajt uzsonna rolád középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr315141109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szezonban mi is sutotokot sutotokkel eszunk, orommel veszek minden jo receptet. Raadasul piskotatekercset meg sohasem csinaltam, tehat itt a csodas alkalom!!
süti beállítások módosítása