KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. január 30., csütörtök Szólj hozzá!

2014. január 30., csütörtök 0 hozzászólás

Fordított: Gyömbéres ananásztorta

ananász_torta.jpg

Kisütött a nap, vagy csak egy ananásztortát sütöttem? Ezeket az upside-down tortákat azért szeretem, mert a gyümölcs nem tűnik el bennük, hanem szép fényesen díszeleg a tetejükön. 

Gyömbéres ananásztorta

(12-14 szelet)

a tetejére: 

1/2 ananász

110 g cukor

375 g víz

20 g friss gyömbér

a tortához: 

125 g puha vaj

180 g nádcukor

2 tojás

200 g liszt

1 tk őrölt gyömbér

3/4 tk sütőpor

1/4 tk szódabikarbóna

40 g őrölt mandula

165 ml író vagy natúr joghurt

1. Az ananászt megpucolom és felvágom: a héját egy éles késsel levágom, négyfelé vágom a gyümölcsöt, a közepéről kivágom a kemény részt, a maradékot pedig vékonyan felszeletelem. 

2. A cukrot a vízzel felforralom, beleteszem az ananászszeleteket és a megpucolt, felkarikázott gyömbért. A gyümölcsöt 6 percig főzöm, majd óvatosan kiszedegetem. A gyömbért kidobom. A szirupot még 10 perc alatt besűrítem, félreteszem. 

3. Előveszek egy 24-26 cm átmérőjű, nem kapcsos, alul zárt, kerek tortaformát. (Ez azért fontos, hogy az ananászlé ne folyjon ki a formából. Ha csak kapcsos formád van, érdemes az alját kívülről alufóliába csomagolni. Én szilikont használtam, de ha neked teflon vagy más fémedényed van, érdemes kivajazni, az alját sütőpapírral kibélelni.) A sütőt előmelegítem 180 fokra. 

4. A vajat géppel kikeverem a nádcukorral. Hozzáadom egyenként a tojásokat. Beleforgatom az átszitált száraz hozzávalókat, az íróval vagy joghurttal felváltva. 

5. A kihűlt ananászszeleteket elrendezem körkörösen a forma alján, és meglocsolom egy kevés sziruppal (a maradékot elteszem a tálaláshoz). Rákanalazom a masszát, és elsimítom a tetejét. 

6. 50 percig sütöm, aztán hagyom 10 percig a formában hűlni. Egy tányért teszek a forma tetejére, és óvatosan megfordítom a tortát. Várok egy percet, aztán leemelem róla a formát. A sziruppal meglocsolva tálalom. 

Recept: a kedvenc gasztromagazinonból

torta gyümölcsös ananász kezdőknek is délutáni vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr735788673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása