KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. március 21., péntek 2 komment

2014. március 21., péntek 2 komment

Elronthatatlan: Sajttorta sütés nélkül

blueberry_cheesecake1.jpg

Nem mintha azt feltételezném, hogy elrontjátok a többi sajttortát. Ezt viszont már végképp lehetetlen. Pluszban krémes és lágy, anélkül, hogy fél napig kéne hűlnie, állnia. 

blueberry_cheesecake2.jpg

Sajttorta sütés nélkül

(kb. 15 szelet)

200 g keksz (bármilyen, amit szeretsz)

90 g vaj, olvasztva

500 g mascarpone

500 g krémsajt (lehetőleg Philadelphia)

3 ek porcukor

1 tk vaníliakivonat vagy -paszta

1 citrom finomra reszelt héja

a tetejére: 

a legfinomabb házi lekvárunk (pl. áfonya, erdei gyümölcs, meggy)

1. A kekszet ledarálom, az olvasztott vajjal összedolgozom. Egy 20x20 centis szögletes forma aljára nyomkodom. 

2. A krémsajtot kikeverem a mascarponéval, a cukorral, a vaníliával és a citromhéjjal. A kekszrétegre simítom. 

3. A lekvárt a tetejére kanalazom. Ha nagyon folyós a dzsem, érdemes egy lapzselatint hideg vízbe áztatni, a dzsemből egy kicsi felmelegíteni, abban feloldani a zselatint, aztán az egészet összekeverni, és úgy tenni a torta tetejére. 

4. Egy órát hűtöm. 

 

torta gyümölcsös krémsajt sajttorta kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr855872628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A múltkor megcsináltam, de teljesen beleragadt az alja a jénaiba :( Szerinted az miért lehet, kizárólag tepsiben jó? Vagy esetleg kell az alájára plusz vaj? Köszi
süti beállítások módosítása