Eredeti nevén "morning glory muffin", ami tökéletesen találó. Reggelire, tízóraira, uzsonnára, piknikre szuper. Van benne zabpehely, répa, szezámmag, szinte még egészséges is. Ezt a receptet használd alapként, és varázsolj belőle gluténmentes, cukormentes vagy laktózmentes süteményt, amire éppen szükséged van.
Nagyon répás muffin
(12 db)
150 g finomliszt
100 g nádcukor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk sütőpor
1/2 tk só
3 ek olívaolaj
80 ml tej
1 db tojás
1 ek méz
4 db közepes méretű répa
1 db érett banán
50 g aranymazsola
10 g szezámmag
80 g zabpehely
1. A sütőt előmelegítem 205 fokra, és egy muffintepsi mélyedéseit kibélelem papírkapszlikkal.
2. Egy tálban összekeverem a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a szódabikarbónát. Egy mélyedést csinálok a közepébe.
3. Egy kis tálban összekeverem az olajat a tojással, a tejjel és a mézzel. A mélyedésbe öntöm, és simára keverem.
4. A répát lereszelem, a banánt egy villával összenyomkodom, és a mazsolával, a szezámmaggal és a zabpehellyel együtt eldolgozom a masszában.
5. Elosztom a kapszlikban, és 25 perc alatt megsütöm. Ne izgulj, a végén sokkal, de sokkal finomabb lesz, mint ahogy kinéz.
Recept: Martha Stewart