KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. szeptember 14., vasárnap komment

2014. szeptember 14., vasárnap komment

Ami nagy, az nagy: Óriás BFF keksz

bff_cookies.jpg

Tegye fel a kezét, aki tudja, mi az a BFF! Aki tudta, az vagy tinilány, vagy van tinédzser korú lánya, vagy legalább annyit jár bizsushoz, mint én. Velem legalábbis mindig ezek a BFF feliratos blingek, kettétört szívek, ilyesmik jönnek szembe, amikor csak magamnak szeretnék egy jó fülbeválót találni. 

Ezt az isteni finom, óriási, juharszirupos, mandulás, datolyás kekszet azért neveztem el "best friends forever" keksznek a., mert unalmas lett volna juharos-mandulás-datolyásnak hívni, b., mert tényleg annyira nagy, hogy pont a felével lakik jól az ember. Szóval hajrá, lányok, süssétek meg, imádni fogjátok, de aztán el ne felejtsétek megosztani a legjobb barinőtökkel, mert ő is él-hal majd érte! 

Óriás BFF keksz

(kb. 4 db)

65 g puha datolya, kimagozva mérve (például az Aldiban újabban lehet kapni olyat, ami tényleg egész puha; vagy érdemes medjool datolyát venni, ha belefér a büdzsébe)

1 ek narancslé

110 g liszt

90 g zabpehely

30 g mandula, gorombára vágva

1 narancs héja finomra reszelve

1/2 tk őrölt gyömbér

1/2 tk őrölt fahéj

75 g vaj

60 g juharszirup

165 g cukor

125 g tejszín

1. A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeverésest 160-ra). Három tepsit kibélelek sütőpapírral. 

2. A datolyát kimagozva a narancslével együtt a konyhagépem pici aprítójába teszem, és ledarálom. 

3. A lisztet, a zabpelyhet, a mandulát, a narancshéjat és a fűszereket egy tálban összekeverem. 

4. A maradék hozzávalókat egy lábosban felforralom, és után még kb. 10 percig tovább forralom, hogy kicsit besűrűsödjön. Érdemes magas falú lábosba tenni, mert habozni fog. 

5. A szirupot a száraz hozzávalókra öntöm, elkeverem, és végül a datolyapürét is beleteszem. 

6. Fél csészényi (125 ml) adagokban a sütőpapírra teszem a kekszeket, és egy kanál hátával vagy egy kicsi kenőkéssel nagyon vékonyra lapítom. Kb. 15 cm átmérőjű lesz, amiből max. 2 db fér egy lemezre. A sütőbe tolom, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Hagyom a papíron kihűlni, úgy könnyebb leszedni. 

Recept: Donna Hay

mandula keksz zabpehely datolya kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr396697649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása