KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2015. január 12., hétfő 1 komment

2015. január 12., hétfő 1 komment

Hasznos dolgok: Dupla vaníliás cupcake levendulasziruppal

vanilia_cupcake.jpg

Elárulom nektek a tortadekorálásra használható legjobb vajkrém receptet. Nem, nem a porcukrot kell a vajjal kikeverni, ennyire egyszerűen nem ússzátok meg. Az a legjobb benne, hogy az ízesítési lehetőségek száma végtelen, kipróbálhatod például málnapürével vagy pisztácia kivonattal is. Az elkészítésénél van egy pont, amikor legszívesebb az egészet a kukába hajítanád úgy, ahogy van, na akkor tarts ki. Legkönnyebben egy álló mixerben készíthető el, aminek a habverő mellett van lapátkarja (krémkeverője) is. 

Nekem kicsit unalmas lett volna a vaníliakrém önmagában, ezért találtam ki hozzá ezt a levendulás, lime-os szirupot. Meglocsolhatod vele a frissen kisült, még meleg muffint, vagy használhatod úgy, mint én most, csak lazán a már krémmel díszített cupcake tetejére locsolva. 

Dupla vaníliás cupcake levendulasziruppal

(12 db)

a muffinhoz: 

150 g kristálycukor

230 g búza finomliszt

8 g sütőpor

4 g szódabikarbóna

egy csipet só

50 g olvasztott vaj

135 g tej

40 g tejföl

1 tk vaníliakivonat vagy 1/2 vaníliarúd magjai kikaparva

1 db tojás

a vajkrémhez: 

3 tojásfehérje

100 g cukor

225 g szoba-hőmérsékletű vaj

1/2 vaníliarúd kikapart magjai

a sziruphoz: 

50 g cukor

50 g víz

1 kk szárított levendula

1/2 lime 

1. A sütőt előmelegítem 175 fokra. Egy muffintepsi mélyedéseit kibélelem papírkapszlikkal. 

2. Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, a közepébe csinálok egy mélyedést.

3. Egy kancsóban elkeverem a nedves hozzávalókat, és a szárazakhoz öntöm. Simára dolgozom. Elosztom a muffintepsi mélyedéseiben úgy, hogy mindegyikbe kb. 2/3-adig jusson. 

4. 20 percig sütöm, aztán hagyom kihűlni. 

5. Közben elkészítem a krémet. Egy lábosban vizet forralok, hogy vízgőz fölött felmelegítsem a tojásfehérjéket a cukorral. A cukornak el kell olvadnia, kb. 50 fokig kell melegíteni. 

6. Átteszem egy robotgépbe, és kihűlésig habbá verem. 

7. Átváltok a krémkeverő karra, és kockánként hozzáadom a szoba-hőmérsékletű vajat. Eleinte úgy tűnhet, mintha szétesett volna a hab, de ha nem adjuk fel, akkor előbb-utóbb összeáll. 

8. Habzsákba töltöm, és feldíszítem vele a muffinokat. 

9. A sziruphoz felforralom a cukrot a vízzel, hozzáadom a levendulát és a lime levét, és hagyom így kihűlni. Leszűröm, és a cupcake-ek tetejére csurgatom. 

muffin levendula vanília sütemény cupcake középhaladó

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr197066175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na, ez jó, nem az az agyonhypeolt oreo.
süti beállítások módosítása