Erre sosem gondoltál még, lefogadom. Én pedig kipróbáltam, mert ennyire felbátorodtam az avokádómoussom sikerén, amit a Street Food Show-n, a Pastramiban és a Makifoodban tartott órámon tapasztaltam.
Az avokádó egy viszonylag jellegtelen ízű zöldség, viszont az állaga zseniális. Leginkább ez érvényesül ebben a trüffelben is, ami amellett, hogy sütés nélkül elkészíthető, gluténmentes, és a csokitól függően cukor- és laktózmentes is lehet. A kókusztejport ne hagyd ki, ha egy mód van rá, mert jelentéktelennek tűnő, drága, ámde fontos része a történetnek.
Avokádó trüffel
(kb. 10 db)
másfél, érett avokádó
100 étcsokoládé
1 tk holland kakaópor
1 tk porcukor
1 tk kókusztejpor
1. A csokit vízgőz fölött vagy mikróban felolvasztom. Egy aprítógépbe öntöm a puha, megtisztított avokádóval együtt, és pépesítem. Egy órára a hűtőbe teszem.
2. Kis golyókat gyúrok belőle, és a kakaópor, a porcukor és a kókusztejpor átszitált keverékébe hempergetem. Kókusztejport tehetsz magába a golyóba is, még összekeveréskor.
Ötlet: Crazy for Crust