KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. november 05., kedd komment

2013. november 05., kedd komment

Szívet melengető: Crêpe Suzette

crepesuzette.jpg

Crêpe Suzette az én verziómban kakaós, kandírozott kumquattal tupírozva. A klasszikus változat sima palacsintáról szól, naracsos-vajas karamellel meglocsolva, szerintem az is megjárja. A sörrel készülő kakaós palacsinta zseniális ötlete Pierre Hermétől származik, a receptet viszont a saját kedvem szerint alakítottam. Mert egy kakaós palacsinta nem csak ÚGY lehet kakaós! 

Crêpe Suzette

(kb. 12 db)

a kakaós palacsintákhoz: 

115 g liszt

35 g holland kakaópor

2 ek nádcukor

egy csipet só

1 db tojás

300 ml tej

100 ml sör (ha barna, még jobb, bár én világosat használtam)

50 ml étolaj, plusz a sütéshez

a narancsos karamellhez: 

200 g cukor

3 ek víz

1 kk citromlé

100 ml frissen facsart narancslé

1 kk só

50 g vaj

a kandírozott kumquathoz: (szorgalmi feladat)

5 db kumquat

100 g cukor

100 ml víz

1/2 vaníliarúd

1. A palacsintához egy tálba teszem a száraz hozzávalókat, a többit egy kancsóból hozzáöntöm, és lehetőleg csomómentesre keverem. A masszát egy-két órát a hűtőben pihentetem, aztán a palacsintákat a szokásos módon kisütöm. Minden palacsinta előtt megkenem a serpenyőt olajjal. Ha túl sűrű a massza, tejet öntök hozzá. 

2. A karamellszószhoz felteszem főni a cukrot a vízzel és a citromlével. Aranybarna karamellt készítek belőle, majd hozzáöntöm a narancslevet (óvatosan, mert fröcskölni fog), és mehet bele a só és a vaj is. Simára keverem. 

3. A kumquatot megmosom, felkarikázom, és amennyire tudom, kiveszem a magjait. Háromszor átmosom forró vízzel, ami úgy néz ki, hogy vizet forralok, és fél percre beleáztatom a kumquatot, majd leszűröm. A cukrot a vízzel felforralom, beleteszem a gyümölcsöt és a vaníliát, és 15 percig főzöm. 

4. Tálaláskor a palacsintát meglocsolom a langyos karamellel, és megszórom a már kihűlt kumquattal. 

Ez a fotó rendkívül rossz fényviszonyok között, természetes fényben készült, és nem jöhetett volna létre, ha nincs egy szuper Nikon D5200-as kamerám. (x)

palacsinta narancs gyümölcsös kakaó desszert középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr635615907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Készült volna jobb fényviszonyokat teremtve, reklám nélkül...
süti beállítások módosítása