KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. január 17., péntek Szólj hozzá!

2014. január 17., péntek 0 hozzászólás

Ezt is meg tudod csinálni otthon: Müzliszelet

müzliszelet1_1.jpg
Az újévi fogadalmak után, amikor a konditermek telt házzal dübörögnek, amikor a futópályák megtelnek, eljött az ideje, hogy egy müzliszelet receptje is felkerüljön ide. Lefogyni nem fogsz tőle, de legalább megadja azt az illúziót, hogy valami egészséges édességet eszel, ami persze egy teljes paradoxon. 

Ez csak az egyik oka annak, hogy rászántam magam a müzlikészítésre. A másik nyomós indokom az volt, hogy a karácsonyi sütögetésből a kamraszekrényemben maradt magvakat és aszalt gyümölcsöket végre elhasználjam. Tudom ajánlani, már majdnem olyan, mintha rendet csináltam volna! 

Müzliszelet

(18 db)

95 + 25 g zabpehely

25 g kókuszreszelék

20 g quinoa (vagy amaranth mag, egyik szuperfoodabb, mint a másik)

30 g napraforgómag

85 g dió

15 g natúr pisztácia (tisztítva mérve)

20 g aszalt sárgabarack

100 g aszalt meggy

100 g aszalt vörösáfonya

100 g nádcukor

egy csipet só

egy csipet fahéj

85 g olvasztott vaj

70 g mogyoróvaj (peanut butter)

70 g méz

(az aszalt gyümölcsöket és az olajas magvakat kedved szerint válogathatod össze)

1. Egy kb. 20x20 cm-es sütőtálat kivajazok, és sütőpapírral kibélelek (ha szilikont használsz, azt nem kell). A sütőt előmelegítem 170 fokra (légkeverésest 150-re). 

2. A 25 gramm zabpelyhet ledarálom, aztán a többihez adom, és összekeverem az összes száraz hozzávalót. A nagyobb magvakat és gyümölcsöket előtte apróbbra vágom. 

3. A vajat, a mogyoróvajat és a mézet egy másik tálban keverem össze. Ráöntöm a száraz mixre, és simára dolgozom. 

4. Az előkészített formába nyomkodom, de nagyon erősen. Ehhez a tetejére folpackot terítek, és az öklömmel próbálom a müzlit minél jobban összepréselni. 

5. Leveszem a tetejéről a fóliát, és 30 perc alatt megsütöm. Ezen a ponton még puhának fog tűnni, de ahogy hűl, egyre jobban megszilárdul. Érdemes szeletelés előtt a hűtőbe tenni. Egy nagy éles késsel feldarabolom. Elképzelhető, hogy picit morzsálódik (mint a képen az enyém), ilyenkor nem árt visszatenni a hűtőbe (amihez nekem nem volt türelmem), és utána újra próbálkozni a szabdalással. 

reggeli ajándék dió gyümölcsös zabpehely uzsonna kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr975765297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása