2011. március 12., szombat
2 komment
2011. március 12., szombat 2 komment
Nyalóka: Levendula macaron
Néha nem sikerült eltalálnom a levendulával a helyes arányt, mert vagy úgy járok a desszertemmel, mintha a nagymama komplett ruhásszekrénye beleborult volna, vagy nem érezni semmit, de még mindig ez a jobbik eset. Most viszont pont jó lett! A krém úgy készült, hogy tejszínben szárított levendulát infuzionáltam, átszűrtem, majd ezzel készítettem el a fehércsokoládé ganache-t.
A színre visszatérve, a fehércsokoládéval ezen a téren komoly problémávak vannak ugye, mivel mindenki azt várná, hogy a fehércsokoládékrém fehér legyen, ezzel szemben viszont természetéből adódóan mindig sárga. Ezen titán-dioxiddal szoktak segíteni, de nem hiszem, hogy én valaha is fogok, bár állítólag veszélytelen, fene tudja, nyilván a lila ételfesték sem jobb.
levendula haladóknak macaron petit fours
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr845141188
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Bence/Emoke 2011.03.12. 15:34:00
Hát ez iszonyat jól néz ki! :)) Most mindenhol macaront látok, még nem mertem kipróbálni, nem is ettem még sose. :( Ez nagyon tetszik!!!!