KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. október 19., szombat Szólj hozzá!

2013. október 19., szombat 0 hozzászólás

Uncsi sajttál helyett: Kecskesajtos panna cotta

kecskesajt_pc_2.jpg

Egy őszi, baráti vacsora lehető legjobb lezárása. Adhatsz hozzá szőlőt és ilyen fűszeres diót, ahogy én tettem, de bevált már portói fügedzsemmel, és ez a narancsos változat is nagyon jól megy hozzá, sőt a fehérborban főtt körtével is kiállta a próbát.

Kecskesajtos panna cotta
(kb. 5 kisadag)

2 db lapzselatin 

310 g tejszín

125 g tej

25 g cukor

100 g kecskesajt

1. A lapzselatint jéghideg vízbe áztatom 10 percre.

2. A tejszínt, a tejet és a cukrot felforralom. Feloldom benne az alaposan kifacsart lapzselatint, majd egy botmixerrel beleturmixolom a kecskesajtot.

3. Kis poharakba töltöm, és egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.

desszert panna cotta gluténmentes kezdőknek is vacsora vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr95585106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása